Syksyinen sade piiskasi Hoosier Parkin rataa Breeders Crownin tammafinaaleissa perjantaina. Jimmy Takterin iltaa eivät pilanneet edes kuraiset ja kylmät kilpailu-olosuhteet, kun Manchego, Ariana G ja peitsaritamma Pure Country toivat hänelle kolme finaalivoittoa.

Kaksivuotiaasta Manchegosta (Muscle Hill) on jo käytetty kaikki ylisanat, mutta nyt sitä voi kutsua isänsä Muscle Hillin veroiseksi kilpahevoseksi. Molemmat ovat voittaneet kaikki 12 kaksivuotiskilpailuaan.  Manchego on ensimmäinen tappioton tamma Breeders Crownin yli 30-vuotisessa historiassa, jonka voittoputki on jatkunut finaalissa. Valmentaja Jimmy Takter on voittanut viisi kuudesta viimeisestä 2-vuotisfinaalista.

Yannick Gingrasin ajama Manchego pääsi johtoon alkurynnistyksessä SMS Princessiä (Cantab Hall) ja Phaetosivea (Explosive Matter) vastaan. Puolimatkassa Trond Smedshammer puristi kuitenkin Phaetosiven keulapaikalle, kun vauhti oli 09,8 raskaalla radalla. Gingras käänsi Manchegon hyökkäykseen loppukaarteessa, ja tamma jyräsi omille teilleen voittaen reilulla neljällä mitalla. Voittoaika oli 11,3. Ykköspalkinto oli 300 000 USD, se nosti Manchegon voittosumman 873 948 dollariin. Phaetosive oli kolmas Seviyorumin (Donato Hanover) jälkeen.

“Kunnioitan Trondin tammaa, joka on jahdannut meitä koko kauden ajan. En halunnut sitä liftaamaan perässämme. Keskustelimme taktiikasta Yannickin kanssa ja päätimme, että vetotyöt voi antaa sen tehtäväksi. Kun näin puolikkaan kellotuksen, tiesin että Manchego voittaa”, Jimmy Takter kuvaili voittajakehässä.

Ariana G (Muscle Hill) teki yhtä ylivoimaisen esityksen 3-vuotiaiden finaalissa. Gingras ohitti kärkikaksikkona juosseet Checkmate Timen (Muscle Hill) ja Overdraft Volon (Yankee Glide) juoksun puolivälissä ja jyskytti maaaliin yli viiden mitan erolla muihin. Voittoaika oli 11,2. Ariana G ansaitsi voitosta 250 000 dollaria. Sen voittosumma on nyt 1,86 miljoonaa dollaria. Voittoja on 26 startista 21.

Gingras oli sitä mieltä, että Checkmate Timen kuski Donald Dupont ja Overdraft Voloa ohjastanut Andy Miller ajoivat yhdessä häntä ja Ariana G:tä vastaan. “Mutta niinhän se menee, kun ajetaan isosta rahasta”, Gingras huomautti.”Ariana G on maan paras kilpatamma isolla erolla muihin. Tänään se osoitti sen taas.”

Jimmy Takterin kolmas Breeders-voittaja oli peitsaritamma Pure Country (Somebeachsomewhere), jota ajoi Mark Macdonald. Voittoaika oli kurassa “maltillinen” 10,7. Sen voitto oli reipas yllätys, vaikka 4-vuotiaan 45 startista on voittoja 24. Pure Countryn ansiot ovat 2,14 miljoonaa dollaria. Jimmy Takterilla on nyt 33 finaalivoittoa. Hän johtaa täysin ylivoimaisesti valmentajatilastoa Breeders Crownissa. Hänen voittomääränsä ja ansionsa ovat kaksinkertaiset.

Aikuisten tammojen Breeders Crown-finaalissa oli mukana vain neljä osallistujaa, kun loukkaantunut Pasithea Face jäi pois. Nelivuotias Emoticon Hanover (Kadabra) pullaili alkumatkasta, mutta tuli ensimmäisenä maaliin ajalla 10,7. Se tienasi 125 000 dollaria.

Breeders Crown-finaalit ajetaan tänä vuonna ensi kerran Indianassa Hoosier Parkin 7/8-mailin radalla. Lauantai-iltana ovat vuorossa oriiden ja ruunien kilpailut.