Tiukka nimi Gangsta Rat ja kova oli hinta 550 000 dollaria, jolla ruotsalaisvalmentaja Åke Svanstedt huusi Muscle Hillin tyttären SRF Stablen toimeksiannosta.

Myös Gangsta Ratin kasvattaja on ruotsalainen, Stefan Balazsin Order By Stable. Tamman täysveli, 3-vuotias Marseille on ollut Svanstedtin menestyshevonen tänä vuonna. Order By Stable myi 9 varsaa, joista maksettiin reilut 2,4 miljoonaa dollaria.

Orivarsoista eniten maksanut 475 000 dollarin Take This Society (Muscle Hill) oli sekin Balazsin kasvattama. Sen emän Thatsnotmynamen veljiä ovat Hambo-voittaja Muscle Massive ja sen täysveli, loistava siitosori Muscle Mass.

Kolmanneksi kallein oli Father Patrickin poika Glacier Hanover, jonka emä Global Desire on Triple Crown-voittaja Glidemasterin ja siitosori Canepa Hanoverin sisko. Neljäs oli jälleen Order By Stablen ori Spy Booth (Muscle Hill), jonka hinta nousi 460 000 dollarin. Spy Booth menee Per Engblomin valmennukseen.

Viides kallis oli tamma The Ice Countess (Muscle Hill) maksoi 400 000 dollaria valmentaja Tony Alagnalle. Hintaa selittävät täyssisaret  Ice Attraction 713 840 USD ja The Ice Duchess 774 029 USD.

Anders Strömin Courant Inc. osti Steve Stewartin kasvattaman tamman Illicit Funds (Kadabra) 335 000 dollarilla. Sen veli on tämän vuoden Hambo-voittaja Forbidden Trade. Samaan osoitteeseen meni myös 240 000 dollarin tammavarsan Keep Your Coins (Chapter Seven). Emä on nimeltään Steamy Windows (Muscle Massive), joten kyseessä on Breeders Crown-voittaja Gimpanzeen siskosta.

Reijo Liljendahl hankki 185 000 dollarilla uuden oriin Bar Hoppingin (Muscle Hill) pojan In Range. Suku on hänelle tuttu, hän manageroi sen hienosti aloittanutta veljeä Long Tom (Muscle Hill), kun se kilpaili Amerikassa AMG Stablen omistuksessa.

Steve Stewart korosti Vermon seminaarissa, että “They buy what they see” eli amerikkalaiset ostavat tuttuja hevossukuja. Tästä hyvä esimerkki oli Readly Expressin poika Rarely Access, jonka italialainen emä Rare Wise As oli Varennen tytär. Pienikokoinen orivarsa myytiin 6 000 dollarilla. Se oli illan halvin ostos.

Harrisburgin avausillassa myytiin 169 varsaa yhteensä 19,2 miljoonalla dollarilla , niistä ravureita oli 80. Hinnat nousivat reippaasti, 20,7%. Ravisukuisten tammojen keskihinta oli korkein 154 848 USD, oriita myytiin keskimäärin 124 851 dollarilla.

Huutokauppa jatkuu tiistaina klo 17 Suomen aikaa.

Tästä linkistä tuloksiin