Elitkampen päättyi ruotsalais-norjalaisiin juhliin. Björn Karlssonin ajama Norjassa syntynyt Tangen Haap kiri voittoon. Ykkösen myötä tuli kutsu Härmän Powerparkiin. Josveis oli urhea kakkonen. Polara jäi rintaman taakse pussiin.

Meno oli vaativissa olosuhteissa hurjaa, kun Lome Brage prässäsi johtanutta Josveistä. Avauspuolikas mentiin 17,1-kyytiä. Lome Brage oli lyöty aikaisin, mutta Antti Ojanperän valmentama ja Jorma Kontion ajama Josveis taisteli upeasti. Hyvän selkäjuoksun  jälkeen kirimään päässyt Tangen Haap pinkoi ykköseki ajalla 20,4a/1640m. Josveis oli kakkonen ja Ulsrud Tea kolmas. Antti Tupamäen Polara haki vapaata rataa lopussa ja oli maalissa viides.

“Oli onni, että pääsin ulkorataa, joka on pitävämpi. Tämä voitto on minulle todellinen läpimurto”, sanoi Björn Karlsson, jonka isä voitti Elitkampenin 30 vuotta sitten Svintenillä. Sedinit omistavat Tangen Haapin.

“Jouduimme ajamaan alussa ja vähän matkallakin liian kovaa. Voi kun olisi jossain kohtaa saanut vähän hengähtää. Josveis teki tosi hyvän juoksun, Se oli sataprosenttinen ja meni vähän kevyemmällä balanssilla kuin aiemmin”, Kontio kehui. Josveis tienasi 250 000 kruunua.

“Hyvää sijoitusta lähdettiin hakemaan, ja sellainen saatiin. Takakengät otettiin pois”, tyytyväinen Antti Ojanperä kertoi.

 

Lisää teemasta: Elitloppet