Majestic Man ja Jonna Irri valmistautuvat kilpailemaan perjantaina Vincennesissä. Joulukuussa alkoi matka Björn Goopin valmennuskeskukseen, ja nyt on vuorossa ensimmäinen kilpailu.

Majestic Man starttaa perjantain ensimmäisessä lähdössä, joka on quinté-pelikohde ja saa paljon huomiota myös Ranskassa. Matka on 2850 metriä, ja voittaja palkitaan 23 850 eurolla. Björn Goop ajaa Majestic Mania. Borups Senator, Smokin Joe, Night Brodde ja Flight Dynamics ovat kisan ruotsalaisia. Rebella Matters on norjalainen, muut ovat ranskalaisia.

”Tulimme hyvissä ajoin tänne, ja Taisto on kotiutunut hyvin, jopa niin hyvin että samoja oikkuja, mitä kotona oli, on alkanut esiintyä. Se on puuhakas oma itsensä, mikä on hyvä merkki. Taisto menee perjantaina ilman kenkiä ja varmaan vetolapuilla. Samoilla systeemeillä kuin Suomessa. Björn ajoi sillä reippaammin lauantaina ja maanantaina, ja kaikki on hänen mukaansa kunnossa”, Jonna Irri kertoo.

”Taisto olisi päässyt mukaan jo pari kertaa aiemmin, mutta annoimme sille aikaa sopeutua. Tästä on haaveiltu, mutta nyt se on totta. On aika harvinaista, että Vincennesissä juoksee Suomessa syntynyt hevonen. Olen tosi iloinen, että tänne tuli lähdettyä”, Irri jatkaa.

”Itse olen päässyt hyvin mukaan tallin päivittäiseen toimintaan. Minulla on kolme muuta passihevosta Taiston lisäksi. Ja Björn, hän on todella mahtava pomo”, Irri kehuu.

”Tämä startti ajetaan nätisti, jotta nähdään missä mennään. Toki kunnon sijoitusta yritetään. Helmikuussa on kaksi todella hyvin istuvaa sarjaa”, Irri toteaa.

Majestic Man ei ole ainoa suomalaisomistuksessa kilpaileva hevonen perjantaina. I.M.T.-Tallin Noble Dolly starttaa 6-8-vuotiaiden sarjassa. Valmentaja itse Jean-Michel Bazire istuu kärryillä.