Amatööriohjastajien MM-kisat, Budapest Unkari
  1. Mirko Marini, Italia, 61 pistettä
  2. Hannah Miller, USA, 60 pistettä
  3. Bitten Jensen, Tanska, 45 pistettä
  4. Leonardo Agusti, Argentiina, 38 pistettä
  5. Teemu Keskitalo, Suomi, 37 pistettä

Teemu Keskitalon toinen kilpailupäivä amatööriohjastajien MM-kisassa sujui vaihtelevissa merkeissä, viimeisen osalähdön menestys nosti suomalaisen tuloksissa viidenneksi.

“Viimeisen osakilpailun hevosen piti olla lähdön huonoin. Sen kanssa oli epäonneakin, Tsekin edustaja ajoi hevosensa kanssa takaa päälle ja rengas puhkesi 700 metriä ennen maalia. Silti tultiin lähdössä kolmanneksi pelkällä vanteella”, Keskisalo kertoo.

Kuudennelta sijalta kilpailujen toiseen päivään lähteneen Keskitalon ensimmäiset lähdöt sujuivat alavireisesti. “Hevosilla piti olla mahdollisuuksia, mutta ne eivät suorittaneet odotetusti. Ensimmäisen lähdön hevonen sammui keulasta yhdeksänneksi. Toisessa lähdössä hevosella ei ollut kirivoimia lainkaan. Näille asioille ei raviurheilussa voi tietenkään mitään.”

Eilen kilpailun tuomaristo hylkäsi yhden Keskitalon ohjastaman kolmannen sijan. Asia kismitti Mäntsälän miestä yhä. “Pronssi meni siihen hylkäykseen. Keskustelimme siitä tuomariston kanssa pitkään, heillä ei ollut näyttää tilanteesta edes videoa. Espanjan edustaja painoi minut sisäkentälle ja hänet hylättiin myös, itseäni se ei paljon lämmitä.”

Viides sija MM-kisassa kelpaa Keskitalolle kuitenkin hyvin. “Olihan tämä hienoa päästä osallistumaan ja ajamaan. Ja nälkääkin jäi tuleviin kisoihin.”