Vaikka koronakriisi jyllää, Timo Nurmoksen valmennustalli tähyää kohti suurkilpailukautta. Urlo dei Venti ja Une Etoile Gar ovat Elitloppet-toivot. Suomalaisille tuttuja Hachiko de Veluwea ja Eelistä odottavat myös isot tehtävät. Nurmos itse on viettänyt viikon kotona.

”Sairastuin USA:n matkan jälkeen flunssaan, ja olen ollut varmuuden vuoksi kotosalla, näinhän kaikkien flunssaisten toivotaan tekevän. Koronakokeissa en ole käynyt, uskon, että kyseessä on normaali vilustuminen. Ennen USA:n matkaa tehty hammasoperaatio aiheutti vielä tulehduksen, ja minulla oli hetken puoli päätä turvoksissa”, Nurmos selvittää.

Italialaisori Urlo dei Venti tuli Nurmoksen valmennukseen viime vuoden lopulla. Hevosen kyvyt tiedetään, mutta se muistetaan myös vuoden 2018 Oslo Grand Prixistä. Urlo dei Venti tuli maaliin ykkösenä, mutta menetti voiton, kun dopingnäyte oli positiivinen. Viime vuonna ori juoksi Prix d’Amériquessa, muttei sijoittunut, ja joutui sairauslomalle alkukesästä. Silti Urlo dei Venti on erittäin mielenkiintoinen lisä Nurmoksen ykköskaartiin.

Italialaistamma Une Etoile Gar päätti viime kauden Nurmoksen tallilta neljän voiton suoraan. Jorma Kontio ajoi voitot, ja hänen kommenteissaan kuului jopa Elitloppet mahdollisena kilpailuna.

”Jos nyt Elitloppet yleensä ajetaan, niin kyllä Urlo dei Venti ja Une Etoile Gar ovat ne hevoset, joilla siihen kilpailuun tähdätään. Talvi on sujunut hyvin, mutta kummankin talvitreeni jatkuu vielä. Missä ja milloin kilpaillaan ensimmäisen kerran, sitä en ole vielä katsellut. Une Etoile Garin kohdalla voidaan ajaa myös tammalähtöjä, joten se tuo sille lisää vaihtoehtoja”, Nurmos kertoo.

Hachiko de Veluwe voitti viime vuonna Suur-Hollolan. Eelis otti ykkösen Elitloppet-viikonvaihteen Harper Hanoverissa. Ikimuistoisen siitä voitosta teki se, että Olli Koivunen ajoi suurvoiton. ”Hachiko de Veluwe ja Eelis ovat kumpikin olleet talven Normandiassa Utah Beachilla valmennuksessa. Kummankin treenijakso jatkuu vielä, eikä kilpaileminen oli vielä ajankohtaista. Kisat, joihin tähdätään, ajetaan myöhemmin”, Nurmos selvittää.

Nurmoksen tallista on tullut talven aikana starttihevosia hieman tavanomaista vähemmän. Siihen on selvä syy. ”Meillä on valmennuksessa noin 140 hevosta, joista lähes 50 on 3-vuotiaita ja saman verran on 2-vuotiaita. 3-vuotiaista osa aloittaa kilpailemisen maalis-huhtikuussa. Starttihevosista parikymmentä on vielä talvitreenissä”, Nurmos kertoo.