Suomi saa nähdä lähitulevaisuudessa tuoreen Elitloppetvoittajan. “Tulemme 99-prosenttisella varmuudella Kymi GP:hen”, Richard Westerink kertoi Hevosurheilulle sunnuntaina, josta tuli hänelle yksi menestyksekkäin hevosenomistajanuran päivä.

Timokon ja Björn Goopin suoritusta Elitloppetissa kuvailee parhaiten vain yksi sana. Ylivoimainen.

Kymmenvuotias ori ei jättänyt hitustakaan epäilyn varaan Elitloppetin finaalissa. Se ampaisi keulaan ja hallitsi siitä mestarin elkein koko kilpailua loppuun asti. Maalisuoralla muut finalistit pysyivät selvästi Timokon takana, kun se liiteli hevosenmitan edellä tyylikkäästi maaliin ja vei Euroopan arvostetuimman kilpailun voiton Ranskaan.

Myös vuonna 2014 Elitloppetin voittanut Timoko juoksi tällä kertaa voittoajakseen 09,0 ja sen ohjaksissa oli tuttuun tapaan Björn Goop.

Kakkoskamppailun vei Propulsion kolmannen sijan jäädessä Resolvelle.

Suuret tähdet Bold Eagle ja Nuncio jäivät totosijojen ulkopuolelle neljänneksi ja viidenneksi.

Tuletteko ensi vuonna hakemaan revanssin Elitloppetista Bold Eaglella, Hevosurheilu kysyi omistaja Pierre Pilarskilta.

“Ehkä tulemme, olemme saaneet jo kutsun, mutta silloinkin vastassa voi olla Timoko. Ruotsissa saa kilpailla 12-vuotiaaksi asti, joten onko meillä mahdollisuuksia Timokoa vastaan silloinkaan”, Pierre Pilarski vastasi nauraen.

“Timokon puolesta olen iloinen, se teki huikean esityksen.”

 

“Ei kun eteenpän D.D.’s Hitmanilla”

 

Suomen leirissä ei oltu allapäin, vaikka D.D.’s Hitman jäi finaalissa viimeiseksi.

Se juoksi kuitenkin huipputuloksen 9,7a ja karsinnassa kiriessään upeasti kolmanneksi 9,1a.

“Ei muuta kuin katseet tulevaan, vaihtoehtoina on Kouvola, jonne olisi lentokujetus, tai Oslo Grand Prix”, valmentaja Petri Puro sanoi.

“Finaalissa hevosta häirittiin Ulf Ohlssonin mukaan vimeisellä takasuoralla ja se joutui aloittamaan kiihdytyksen ikään kuin uudelleen, ja menetti ratkaisevasti asemiaan, se pilasi juoksun.”

“Mutta eihän tämä ole mikään maileri, vaikka näin lujaa juoksee, parempi se on 2100 metrillä”, valmentaja huomautti. “Vähän diisel.”

Elitloppetin finaalin tulokset ST:n sivulla tästä.

Tekstit:  Tapio Mäenpää ja Ada Pykäläniemi

Timokon yhä jatkuva ura sai jo hienon kruunun Elitloppetissa 2017. Kuva: Jarno UnkuriTimokon yhä jatkuva ura sai jo hienon kruunun Elitloppetissa 2017. Kuva: Jarno Unkuri
Björn Goopilla oli menestysviikonloppu Solvallassa ja shampanja suihkusi! Kuva: Jarno UnkuriBjörn Goopilla oli menestysviikonloppu Solvallassa ja shampanja suihkusi! Kuva: Jarno Unkuri
Kaikki halusivat onnitella Björn Goopia. Kuva: Jarno UnkuriKaikki halusivat onnitella Björn Goopia. Kuva: Jarno Unkuri

Lisää teemasta: Elitloppet