Norjan ikäluokkalähtöjen superviikonloppu Bjerkessä huipentui sunnuntaina, kun ajettiin kriteriumit ja derbyt molemmille roduille.

Öystein Tjomslandin talliin meni kaksoisvoitto niin kylmäveristen kriteriumissa kuin derbyssä. Geir Vegard Gundersenin talli otti kaksoisvoiton lämminveristen derbyssä. Stien Eilefsenin I.D.Exceptional oli paras lämminveristen kriteriumissa.

Kolmivuotiaiden kylmäveristen kriteriumilla aloitettiin. Voittamaton Brenne Odin (Moe Odin) oli suursuosikki. Se johti, mutta lopussa askel painoi, ja se putosi kuudenneksi. Kaksoisvoitto meni Öystein Tjomslandin talliin, josta kisasi kuusi osallistujaa. Tom Erik Solbergin Tangen Minto (Bork Odin) rymisteli johtavan rinnalta 500 000 kruunun voittoon ajalla 26,3a/2100m. Tallikaveri Holter Odin (Moe Odin) nousi kakkoseksi.

Stian Eilefsenin I.D.Exceptional (El Diablo B.R.) lähti ykkösradalta suosikkina lämminveristen kriteriumiin. Ole Johan Östre piti keulapaikan, ja juoksu ratkesi siihen. I.D.Exceptional viiletti 750 000 kruunun voittoon ajalla 14,4a/2100m. Björn Goopin ajama Trixton Frecel (Trixton) seurasi johtohevosta ja oli kakkonen.

Nelivuotiaiden kylmäveristen derby sujui Tjomslandin tallin tahdissa. Suursuosikki Tangen Bork (Bork Odin) paineli keulaan ohi tallikaveri Langlands Hövdingin (H.G. Balder). Tom Erik Solbergin ajama Tangen Bork hallitsi tapahtumia ja nappasi 750 000 kruunua ajalla 26,1a/2600m. Langlands Hövding seurasi kakkoseksi Öystein Tjomslandin ajamana. Nils Munkhaugen on kärkikaksikon omistaja. Pekka Lillbackan Wolt joutui jäämään pois loukattuaan puikkoluunsa.

Lämminveristen derby oli Gundersenin tallin derby, kuten kolmena edellisenä vuotena. Magnus Teien Gundersenin ajama Kraesj (Brillantissime) singahti ensin johtopaikalle. Kun Geir Vegard Gundersenin ohjastama suosikki Cicero T.G. (Kadabra) eteni rinnalle, keulapaikka oli sille tarjolla. Avauskierros mentiin 15,1 ja toinen kierros 14,0-vauhtia. Kraesj sai maalisuoran puolivälissä kiritilaa ja pinkaisi ykköseksi. Miljoona kruunua tuli ajalla 13,9a/2600m. Cicero T.G. hävisi kymmenyksen ja varmisti kaksoisvoiton Gundersenin tallille. Super Winner (Muscles Wiking B.R.) seurasi kolmanneksi selvästi kärkiparin takana.