Top Flight Angel voitti niukasti Yes Mickeyn Yonkers Trotissa

Åke Svanstedt oli Yes Mickeyllä hyvin lähellä voittaa toisen kerran peräkkäin USA:n 3-vuotiaiden suurkilpailun, mutta hän sai tyytyä maalikameran kuvassa kakkospalkintoon.

250 000 dollarin ykköspalkinto meni äärimmäisen niukalla erolla Brian Searsin ajamalle Top Flight Angelille sunnuntaina aamuyöllä New York Cityssä kilpaillussa Yonkers Trotissa.

Yonkers Trot on ravureiden Triple Crownin toinen osakilpailu, mutta Hambletonianin voittajaa Perfect Spiritiä ei oltu ilmoitettu puolen mailin radan kisaan. Näin kolmen kilpailun Triple Crown jää tänä vuonna täyttymättä. Viime vuonna Marion Marauder oli historian yhdeksäs Triple Crown voittaja, kun se voitti myös syksyllä juostavan Kentucky Futurityn.

Yonkers Trot kilpailtiin juuri alkaneessa kaatosateessa. Andy Millerin ajama Devious Man veti joukkoa. Svanstedt seurasi toisena. Hänellä olisi ollut mahdollisuus takasuoralla lähteä hyökkäykseen ulkokautta ennen Top Flight Angeliä, mutta ruotsalainen tähtivalmentaja jäi odottamaan open stretchiä.

Ruuna Yes Mickey kiri sisäkautta terävästi, mutta ulkokautta Devious Manin ohittanut Top Flight Angel toi voiton valmentaja Julie Millerille ja omistavalle Legendary Standardbred Farmille.

Top Flight Angel on New Yorkin osavaltion kilpailuissa hyvin menestyneen isäoriin, aikanaan itsekin Yonkers Trotin voittaneen Archangelin poika.

Tammojen 3-vuotiskisan Hudson Trotin voitti Trond Smedshammerin valmentama ja Jason Bartlettin ajama, White Birch Farmin omistama Celebrity Ruth (Archangel - Celebrity Obsesion - Tom Ridge).

Yonkers Trot finaali, tulokset:

1 Top Flight Angel (Archangel - Top Photo - S J`s Photo) 12,5
2 Yes Mickey (Muscle Hill - My Favorite Chip - Pine Chip)
3 Devious Man (Credit Winner - Miss Garland - Garland Lobell)

Yonkersin videokirjastosta voi katsoa Yonkers Trotin valitsemalla päivän 2.9. ja lähdön 5. Tammakilpailu lähtö 3.

Suomalaisia sunnuntaina Harrah`s Philadelphiassa

Harrah`s Philadelphian 5/8 mailin radalla kilpaillaan PASS finaalit 252 000 dollarin palkintopoteista.

Tammojen kilvassa juoksee suomalaisen All Laid Out Stablen omistama ja Noel Daleyn valmentama Cool Cates. Andrew McCarthy lähtee sillä radalta kolme suosikki Fine Tuned Ladyn ulkopuolelta.

Noel Daleyltä hiljattain Nifty Normanin valmennukseen siirtynyt, suomalaisen Mirva Boguckin osaomistama upea ori Sortie lähtee David Millerin ajamana radalta kahdeksan oriiden ja ruunien koitokseen.