Hans R Strömbergin On Track Piraten piti Propulsionin takanaan Rommen kultadivisioonassa. Katja Melkon valmentama Elian Web palasi pitkältä tauolta ja ravasi kolmanneksi ennen V75-kierrosta ajetussa avoimessa lähdössä.

Strömberg oli tarkkana ja ajoi On Track Piratenin keulaan jo alkumatkalla. Örjan Kihlström otti rauhallisesti Propulsionilla, ja valjakko juoksi porukan hännillä. Kierros ennen maalia Propulsion kiersi johtohevosen rinnalle. On Track Piratenilla oli voimia vastata, ja kotiyleisö sai riemuita voitosta. 200 000 kruunua tuli ajalla 13,7a/2640 metriä. Propulsion yritti haastaa, muttei päässyt kunnolla edes rinnalle kovavauhtisessa lopetuksessa.

“Olen tosi tyytyväinen hevoseen. Paljon auttoi, kun saimme matkalla ajaa hiljaa. Piratenilla on Rommessa kova statistiikka. Se on kilpaillut 12 kertaa ja ottanut 9 voittoa”, iloinen Strömberg kertoi.

Propulsionin leirissä ei oltu yhtä iloisia. “Örjan ajoi kiltisti, vaikka minä toivoin, että hevonen olisi saanut tehdä kunnolla töitä. Nyt ovat pelaajat vihaisia, kun jättisuosikki hävisi. Suunnitelmat Pariisin osalta ovat entiset”, Daniel Redén totesi. “Meillä oli huono lähtörata. Se vähän ratkaisi taktiikkaa. Täytyy muistaa, että On Track Piraten on kova talvihevonen. Olen tyytyväinen Propulsioniin, se toimi hokeilla hyvin”, Kihlström sanoi.

Elian Webillä oli lähtörata 12 kisassa, johon mukaan pääsivät ilman voittoa vuonna 2018 kilpailleet hevoset. Juoksusta tuli vaikea, kun toisen radan jono ei edennyt. Ville Karhulahden ajama Elian Web kiri kaukaa takaa vahvasti ja ennätti kolmanneksi. Nappa Scar kiri voittoon. Elian Web tuli noin puolen vuoden tauolta, ja esitys lupaa hyvää talvea Ruotsissa.

Ässien punamustat patasydän-värit nähtiin kärjessä pronssidivisioonassa. Journey Hästar AB:n Indy Lane kiri väkevästi ykköseksi. Kim Eriksson ajoi Björn Röcklingerin valmennettavan 125 000 kruunun täysosumaan ajalla 13,9a/2640m. Valmentaja uskoo kovasti Ready Cashin poikaan. “Jos mitään ikävää ei tapahdu, Indy Lane nousee kultadivisioonaan”. Indy Lane on kilpaillut 16 kertaa, ja voittanut niistä puolet.

Päivitetty Indy Lane klo 20.45

Päivitetty 30.12. klo 13.30: Daniel Redén kertoi twitterissä, että Propulsion oli sunnuntai-aamuna kuumeessa eikä ollut syönyt. “Syömätön se ei ole ollut koskaan aiemmin”, Reden kertoi huolestuneena. Hän totesi, että osallistuminen Prix d’Ameriqueen on nyt vaarassa.