Marion Marauderin taustavoimat päättivät sittenkin maksaa tähtiravurinsa mukaan sunnuntaina 9.10. ajettavaan Kentucky Futurityyn. Näin Hambletonianin ja Yonkers Trotin sankari pääsee yrittämään Triple Crownia.

Kanadassa valmentavat Paula Wellwood ja Michael Keeling eivät yleensä kilpailuta hevosiaan Lexingtonissa, eikä Marion Marauderia oltu ilmoitettu Kentucky Futurityyn. Sakkomaksulla, joka tulee olemaan noin 50.000 dollaria, osallistuminen on mahdollista.

Vielä syyskuun alussa ajetun Yonkers Trotin jälkeen Triple Crown-jahti ei tuntunut kiinnostavan, ja Canadian Trotting Classicin jälkeen oriilla oli tarkoitus ajaa seuraavaksi vasta lokakuun lopulla Breeders Crownissa Meadowlandsissa.

Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, ja Marion Marauder on mukana yrittämässä ravureiden Triple Crownia. Edellisen kerran se onnistui Glidemasterilta 10 vuotta sitten.

Muista ikäluokan suurista tähdistä Southwind Frank juoksee tänään perjantaina koelähdön The Red Milella, minkä jälkeen sen osallistumisesta päätetään. Ori oli Canadian Trotting Classicissa pettymys, kun jäi Bar Hoppingin voittamassa finaalissa viidenneksi. Marion Marauder oli 17.9. ajetussa kisassa toinen.

 

Triple Crown

Triple Crownia ovat 3-vuotiaat ravurit tavoitelleet vuodesta 1955 lähtien.

Hambletonian Stakes, Yonkers Trot ja Kentucky Futurity ovat Triple Crown-osakilpailut.

Vain kahdeksan ravuria on voittanut kaikki kolme: Scott Frost 1955, Speedy Scot 1963, Ayres 1964, Nevele Pride 1968, Lindy’s Pride 1969, Super Bowl 1972, Windsong’s Legacy 2004 ja Glidemaster 2006.