Tuomas Pakkasen valmentama Crystal Cool hallitsi oppilasohjastajien lähtöä Solvallassa keskiviikkona. Ida Riesterer ajoi Susanna Tyyskän omistamaa tammaa. Eevi Punavaara on kasvattaja.

Crystal Cool piti sisäradalta johtopaikan, ja avauspuolikas paineltiin 10,9-kyytiä. Takana liftannut Metoria sai lopussa kiritilaa, mutta Crystal Cool piti varmasti 40 000 kruunun voittoon ajalla 13,4a/1640m. ”Tuomas sanoi ennen starttia, että hevonen on kiltti ja pirteä. Vedin vetolaput maalisuoralla, ja voitto tuli varmasti, hyvä hevonen”, Riesterer kehui.

Onkel Investin Sweet On You voitti ”suomalaislähdön”, jossa kahdeksalla hevosella oli yhteyksiä Suomeen. Björn Goop lähti Sweet On Youlla kiriin porukan perältä. Tulinen takasuora kiidätti Kadabran tyttären johtoparin rinnalle. Maalisuoralla Sweet on You pinnisti helposti 40 000 kruunun voittoon ajalla 14,7a/2640m. Hannu Korven Langen’s Airborne otti nelossijan. ”Alussa emme päässeet parijonoon, ja oli pakko pakittaa. Tipsasin Björnkollenissa tätä tamma jo viimeksi Rommen V75-kierroksella, mutta siellä tuli laukka”, Goop kertoi.

Nurmoksen Prime Lini aloitti uransa viime vuonna 6-vuotiaana joulukuussa voitolla. Jorma Kontio ajoi Orlando Vicin pojalla toisen voiton. Einari Vidgren Oy:n Zio Paperone Jet aloitti Mattias Djusella kakkossijalla. Pakkasen Wildest Dreams oli kolmas.

Oy LeVallo Ab:n omistama ja Petri Salmelan valmentama Boiling Point ravasi uransa avausvoiton Tomi Haapion ajamana tuloksella 15,6a/2140m. Hannu Korpi ajoi Janis Joplin Bokolla kakkossijan saman sarjan toisessa lähdössä.