Ruotsin eniten ansainnut ravuri 2017 ja Yonkers Internationalin voittaja Twister Bi vaihtaa valmentajaa. Jerry Riordan kertoi Sulkysport -sivustolla, että omistaja Pasquale Ciccarelli oli soittanut hänelle maanantaina ja ilmoittanut Twister Bin mahdollisesti siirtyvän Timo Nurmokselle.

Italialainen Twister Bi (Varenne) saapui kilpailukunnossa Jerry Riordanille Ruotsiin 3-vuotiaana syksyllä 2015. Ori starttasi 9 kertaa ja voitti niistä 4. Nelivuotiskausi tuotti yli miljoona kruunua ja ennätyksen 09,5a kotiradalla Halmstadissa. Startteja tuli 19, joista voittoja 9 ja kakkosia 4. Viime vuonna Twister Bi teki kansavaivälisen läpimurtonsa tavalla, joka ei jäänyt keneltäkään huomaamatta. Startteja oli vain 13, joista 5 voittoa ja totosijoja saman verran. Mutta rahaa kertyi huikeat 9,8 miljoonaa kruunua. Ruotsissa vain Victory Tilly on ansainnut enemmän yhdessä vuodessa.

Nuoren Christoffer Erikssonin ohjastamana Twister Bi voitti keväällä Seinäjoki-ajon ja oli Finlandian kolmonen. Nuncion voittamassa Elitloppet -karsinnassa Twister Bi tuli maaliin kuudentena Elian Webin jälkeen. Norjassa se voitti Oslon ja Jarlsbergin Grand Prixit. Paras tulos 08,4a syntyi Hugo Åbergs Memorialin huikeassa vauhti-ilottelussa, jonka voitti Propulsion tuloksella 08,1a. Twister Bin kausi huipentui Yonkers International -voittoon puolen mailin ratojen ME:llä 10,7a/2011 metriä.

Vuoden hevosen titteli meni kaikki kuusi starttiaan voittaneelle Readly Expressille. Christoffer Eriksson palkittiin vuoden ohjastajan palkinnolla.

Tänä vuonna Twister Bin piti matkustaa Pariisin talvimeetingiin, mutta hengitystieongelmat pitivät sen kotona. Ensimmäinen startti oli toukokuun puolen välin jälkeen H.K.H. Prins Daniels Lopp Gävlessä, jossa ori oli laukanneena toinen Heavy Soundin voittaessa. Oslo GP:ssä Twister Bi laukkasi hylkäykseen, ja viimeksi se hyppäsi heti alussa Ulf Thoresen Memorialissa, joka oli täynnä sekavia tapahtumia.

“Twister Bi on upea hevonen, ja kun se on huippukunnossa, en haluaisi kohdata sitä millään tallini hevosista,” Riordan huomautti Sulkysportille.

Timo Nurmos ei ole kommentoinut asiaa.