Twister Bi puhalsi voittoon kuin pyörremyrsky, jota muut kilpailijat seurasivat takaviistosta. Tulos 10,7 on uusi maailman ennätys 2011 metrin (1 1/4 -mailin) matkalla.

Christoffer Eriksson ajoi heti alussa Twister Bin johtaneen Resolven rinnalle ja hyvästeli sen viimeisellä takasuoralla. Samalla Åke Svanstedtin ajokki alkoi painua sijoituksissa taaksepäin. Kim Erikssonin Oasis Bi ja Scott Zeronin Marion Marauder nousivat kiriin sisäradan toiselta ja kolmannelta paikalta. Marion Marauder osoittautui kirissä vahvemmaksi ja otti kakkossijan.

Voittomarginaali oli kuitenkin reilu, viisi ja puoli mittaa. Kokonaisajaksi tuli 2:22.1/5, joka alitti reippaasti Resolven viime vuotisen tuloksen 2:23.4/5 (11,5). Twister Bin tyytyväinen omistaja Pasquale Ciccarelli kuittasi 500 000 dollarin palkintorahat.

Tim Tetrick ei onnistunut saamaan Shadow Woodlandia ravilla ensimmäisestä kaarteesta, ja ori jäi laukan myötä jonon hännille. Sinne joutui Iikka Nurmonen peruuttelemaan myös Midnight Hourin, joka oli avauksen jälkeen kolmannella radalla. Ne ylittivät maalilinjan seitsemäntenä ja yhdeksäntenä.

Iloisin suomalainen voittaja-esittelyssä oli Twister Bin hoitaja Heli Tarrimaa, jolla oli tosin täysi tekeminen pidellä vilkasta suojattiaan loimituksessa väkijoukon keskellä. Jerry Riordan oli liikuttunut monista kannustuksista ja onnentoivotuksista, joita tutut ja tuntemattomammatkin maanmiehet tulivat esittämään.

“Eniten jännitti ennen kisaa, että varmasti onnistumme näyttämään tämän fantastisen hevosen parhaimmillaan. Nyt se teki sen niin hyvin kuin voi toivoa!” Riordan huokaili.

“Twister Bin loistava tyyli juosta kaarteissa tekee siitä puolen mailin ratojen hevosen. Se kykenee pitämään vauhdin huipussaan koko matkan”, Christoffer Eriksson kertaili lähdön kulkua.

“Tetrick sanoi yllättyneensä, että Shadow Woodland avasi niin kovaa. Se on yksi kovimmista avaajista, mitä hän on ajanut. Tetrick otti kiinni kovassa vauhdissa, ja hevosen rytmi sekosi, siitä tuli laukka. Shadow meni sen jälkeen todella hyvin, ja hevonen tuntui jo lämmityksessä tosi hyvältä. Sääli, että se laukkasi, se olisi tienannut ison rahan tänään, mutta raviurheilu on tällaista”, Reijo Liljendahl kertoi Hevosurheilulle New Yorkista.

Päivitys: Lisätty Liljendahlin kommentti.

Twister Bi jätti muut maalisuoralla International Trotissa. (Empire City Casino livestream)