Puoliksi suomalaisten omistama tamma Speed Titan esiteltiin voittajana Poconossa. Kuva Poconon live stream

USA:n Pennsylvanian Poconon raveissa suomalaismenestystä

Poconon maanantairaveissa esiteltiin voittajavaljakkona Speed Titan ja Brian Sears.

Marcus Melanderin valmentama 2-vuotias tamma kilpailee newyorkilaisen Rick Wahlstedtin nimissä, mutta myös suomalaiset AMG Stable (40%) ja Suojalampistable (10%) ovat siinä osuuksillaan mukana.

Aikanaan Riina Rekilän käsissä menestystä niittäneen E L Titanin tytär Speed Titan juoksi voittotuloksen 12,8a vesisateessa tuhannen metrin radalla. Se päihitti loppukirissä Jimmy Takterin kuuluisaa ravurisukua edustavan Susyn, jonka isosisko Shake It Cerry palkittiin kahdesti vuoden tammana USA:ssa. Samasta Solveig-emästä on mm. Veijo Heiskaselle menestystä juossut Solvato.

Kilpailusarjan jaetussa toisessa lähdössä voittoon juoksi 3-vuotias tamma Matrona (Andover Hall - Eicarls Theresa - Royal Troubador) samalla tavalla sisäradan open stretchiä hyödyntäen. Tamman kasvattaja ja omistajatallin 83 Racing pääosakas on Risto Vidgren Helsingistä.

Kaksivuotiaiden kovatasoisessa PASS-lähdössä Sky is Mine juoksi suomalaiselle All Laid Out Stablelle 7 500 dollarin kolmosrahat. Tyler Buter luotsasi Noel Daleyn valmennustallin rehdisti tsempannutta 2-vuotiasta koko illan jatkuneen sateen raskaaksi tekemällä radalla. Ruotsalaisen S R F Stablen Beautiful Sin voitti kilvan kevyesti Yannick Gingrarille ja Jimmy Takterille. Beautiful Sin juoksi aiemmin toiseksi Doherty memorialin karsinnoissa ja finaalissa.

All Laid Out Stablen tämän vuoden ykköspyssy, jo kolmesti voittanut ja 52 682 dollaria ansainnut Ma Was Right (Muscle Hill - It's Alright Ma) kilpailee seuraavaksi torstaina Red Milen radalla. Brett Miller ajaa Noel Daleyn tallin 11,6a-ennätyksistä tammaa 30 000 dollarin palkintopotin KYSS-lähdössä, joita raveissa juostaan peräti viisi.

Lue Poconon ravien kaikki tulokset täältä.