Nopein tamman voittoaika Ranskan kamaralla. Nopein eurooppalaisen tamman juoksema tulos. Tanskan ennätys. Kilpailu-ennätys. Uza Josselynin 09,0a-voitosta mailin kisa Prix de Washingtonissa irtosi monta näkökulmaa pohjoismaisissa medioissa.

Alexandre Abrivard suhahti Uza Josselynillä johtoon, mutta päästi takasuoralla kiivaasti prässänneen Un Mec d’Heripren  tuulta halkomaan. Loppukaarteessa Abrivard nosti Uza Josselynin johtavan rinnalle ja Franck Nivardin ajama Un Mec d’Heripre ei jaksanut pyristellä vastaan loppusuoralla. Uza Josselyn pystyi torjumaan puolen hevosenmitan päähän hyvin kirineen Dijonin, joka sai ajan 09,2a. Kolmas oli Amiral Sacha 09,3a ja neljäntenä linjan ylitti Un Mec d’Heripre ajalla 09,6a. Enghienin rata on 1300 metrin pituinen.

Eläinlääkäri Rene Aebischerin valmentama Uza Josselyn on rekisteröity Tanskassa syntyneeksi, joten se on nyt Tanskan nopein hevonen kautta aikojen. Sen edellinen voitto oli Vincennesin Prix du Plateau de Gravellesta maaliskuulta. Viime sunnuntaina Uza oli hienosti toinen Bold Eaglen voittamassa Prix Rene Ballieressa.

Ranskalaisen statistiikan mukaan sen voittosumma on 824 924 euroa, mistä puuttuvat ainakin Oslo GP:n kolmossija ja Finlandian vitosrahat. Tanskan trav.dk:n  Sportinfossa statistiikka on 48 26 – 7 – 2. Prix de Washingtonin ykköspalkinto oli 54 000 euroa.

Päivitetty 1.7. klo 02.20: Enghienin tulokset oli muutettu lauantaina illalla. Uza Josselynin aika muuttui 08,7a-tuloksesta muotoon 09,0a.