Årjängs Stora Sprinterlopp -kisasta tuli jälleen vauhtijuhla, vaikka sadekuuro kasteli radan. Erik Adielssonin ajama Uza Josselyn pinkoi voittoon ajalla 09,3a/1640m. Onkel Investin Nadal Broline kiri kakkoseksi.

Sveitsiläisten Rene ja Barbara Aebischerin Uza Josselyn singahti keulaan. Vauhti pysyi reippaana, kun ulkoratoja kiersi useampia valjakoita vaatimassa kovaa menoa. Björn Goop löysi Nadal Brolinelle hyvät tarkkailuasemat. Se ravasi Lionelin takana toisessa parissa ulkona. Uza Josselyn piti paikkansa varmasti ja vei 600 000 kruunun ykkösen. Nadal Broline oli varmasti toinen ennen Lionelia.

”Olen todella iloinen, että Uza Josselynillä onnistuimme tänään kaiken epäonnen jälkeen. Väliprässejä tuli, mutta Uza Josselyn oli mahtava. Minulla oli superfiilikset jo ennen lähtöä, ja uskoin, että pystymme ottamaan keulat. Ilman sadekuuroa tamma olisi voinut mennä todella kovaa”, Adielsson sanoi.

Uza Josselyn sai kutsun Hugo Åbergs Memorialiin, ja kutsu otettiin vastaan. Aebischerit viettävät seuraavat kuukaudet Ruotsissa hevostensa kanssa. Stig H Johanssonin valmennuskeskus Stora Alby toimii hevosten majoituspaikkana.

Veijo Heiskasen valmentama ja Valley Media Oy:n omistama Joyride Cane oli paras montélähdössä. Se kiri Sofia Adolfssonin ajamana sitkeästi ja pinnisti Pokachu Facen ohi. 50 000 kruunua tuli ajalla 12,7a/1640m.

Suomalaismenestystä saatiin jo perjantaina. Henna Halme ajoi American Dreamin ylivoimaiseen voittoon ajalla 12,9a/1640m.