Solvallan tiistai huipentui kolmanteen Jubileumstestet-lähtöön, jossa voittaja sai paikan Jubileumspokaleniin. Björn Goopin Vainqueur R.P. oli paras.
Goop haki johtopaikan, ja juoksu ratkesi siihen. 100 000 kruunua tuli ajalla 11,6a/2140m. Vainqueur R.P. on Norjassa syntynyt, mutta ranskalaisomistuksessa. Goop sanoi keskustelevansa vielä omistajan kanssa osallistumisesta viikon kuluttua ajettavaan kisaan.
Cameron Evo joutui kiertämään alussa kolmatta rataa, ennen kuin pääsi johtohevosen rinnalle. Snowstorm Hanover kiersi kierroksen täyttyessä Vainqueurin rinnalle ja tarjosi selän. Olli Koivunen käänsi Cameron Evon Vainqueurin taakse loppukaarteessa, mutta laukka vei suomalaisvaljakolta hyvän sijoituksen.
Vaikka Cameron Evo laukkasi, niin suomalaismenestys oli mainiota. Einari Vidgren Oy:n Djokovic (Bold Eagle) irtosi johtopaikalta ylivoimaiseen voittoon valmentaja Mattias Djusen ajamana. ”Tänään ei ollut laukka lähellä, viime kerralla hevonen säikkyi lähtöauton siipeä. Djokovic oli tosi hieno ja odotukset ovat korkealla”, Djuse sanoi. Marja Ahonen on voittajan hoitaja.
Nelivuotiaiden Solvallaserienissä mentiin kovaa. Stefan Melanderin Evaluate kiri takaa voittoon ajalla 10,7a/1640m. Olli Koivunen pakitteli Staro Moschinon alussa hännille. Valjakko seurasi kirissä Evaluatea ja haastoi sen lopussa. Staro Maschino oli hieno kakkonen ajalla 10,8a.
IMT-Tallin kasvattama ja omistama ja Pekka Korven valmentama Arnie Express (Andover Hall) pinkaisi johtopaikalle. Janne Korven ajama ruuna hallitsi ja meni voittoon ajalla 14,7a/2140m. Arnie Express juoksi ilman kenkiä. ”Saimme keulat helposti. ja voitto tuli varmasti”, Janne Korpi kertoi. Erika Mäki on Arnie Expressin hoitaja.
Galileo Am siirtyi heinäkuun alussa Stall Adorelta Tenho Ärlingin omistukseen. Muscle Hillin 3-vuotias poika vakuutti jo Bergsåkerissa ja häikäisi nyt Solvallassa. Örjan Kihlström ajoi Björn Röcklingerin valmennettavan johtohevosen rinnalle. Galileo Am murskasi suosikki Easy Cashin ja paineli voittoon kovalla ajalla 13,2a/2140m. ”Tämä on uskomattoman hieno hevonen. Se on ilmoitettu Breeders’ Crowniin ja niitä lähtöjä varmaan ajetaan”, valmentaja sanoi.