Kaksivuotias Greenshoe aloitti kilpailemisen Meadowlandsin vauhtijuhlissa perjantaina. Sen voittoaika oli 12,3. Kuusivuotias Hannelore Hanover sivusi kauden kärkiaikaa 08,7 ja samanikäinen ori Muscle Diamond latoi uusiksi lukemiksi 08,5.

Meadowlandsissa ajettiin neljä 2-vuotiaiden New Jersey Sire Stakes -lähtöä, kaksi molemmille sukupuolille. Brian Searsin ajama ja Marcus Melanderin valmentama Greenshoe (Father Patrick) säikäytti laukkaamalla pahasti lähdössä. Se eteni takasuoralla johtaneen Jimmy Takterin Gerris Trixin (Trixton) kimppuun, joka joutui hakemaan raviaan loppukaarteessa. Maalisuoralla Greenshoe hankki puolentoista mitan etumatkan, Gerris Trix putosi takajoukkoihin.

Greenshoe aiheutti kohun painelemalla voittoon 11,5-ajalla ensimmäisessä babyracessa kesäkuun alussa. Ensimmäisestä kilpailuvoitosta se kuittasi 10 000 dollaria. Se on Father Patrickin (Cantab Hall) ensimmäistä ikäluokkaa. Ultralahjakkaasta oriista on suuret odotukset siitoksessa. Se starttasi suosikkina Hamboon, mutta laukkasi, jolloin voittokamppailussa nähtiin Nuncio (Andover Hall) ja Trixton (Muscle Hill). Niistä sitkeämpi oli silloin Trixton.

Kisa Father Patrickin ja Trixtonin välillä jatkuu jälkeläisten kesken. Niiden molempien 2-vuotiaat kilpailevat NJSS-sarjassa. Ensimmäinen erä meni Father Patrickille 4 – 0. Sen varsat voittivat sekä tammojen että oriiden/ruunien molemmat lähdöt. Jimmy Takterin Hudson River vei toisen oriiden/ruunien lähdön kovalla tuloksella 11,7. Tammavoittajat olivat Millereiden Special Honor 12,8 ja Takterin Whispering Oaks ajalla 12,0.

Trixtonin jälkeläisiä starttasi 20 (10 ja 10) ja Father Patrickilla oli 10 varsaa (7 tammaa ja 3 urosta). Ainoa “erisukuinen” osallistuja oli Calchips Brutesta (Credit Winner).

Amerikan paras tamma Hannelore Hanover ei tappiota muista. Se nappasi avoimen lähdön 10 000 dollaria melkein kolmella mitalla ja sivusi kauden parasta tulosta 08,7. Voitto oli 8. peräkkäinen ja 41. tamman uralla. Andy McCarthy pani paremmaksi Brett Bittlen Muscle Diamondilla, voittoaika oli 08,5. Kolmevuotias Jimmy Takterin suojatti You Know You Do (Muscle Hill) seurasi reilun mitan päässä toiseksi.