Victory Bonsai ja Mika Forss.
Victory Bonsai ja Mika Forss.Arkistokuva: Anu Leppänen

Victory Bonsai kolmas Energima Cupin finaalissa

Energima Cupin finaalissa radalta neljä kiihdyttänyt Victory Bonsai juoksi kolmanneksi. Finaalin voitti Örjan Kihlströmin ohjastama italialaisori Turno di Azzurra.

Mika Forss ajoi Victory Bonsailla Energima Cupin mailin kisassa sisäradalle ensimmäisessä kaarteessa, ja nosti sieltä toiselle noin 950 metriä ennen maalia.

Maalisuoran tapahtumat jättivät Victory Bonsain sijoituksen kannalta jossiteltavaa, sillä keulassa juossut Donatomite/Frode Hamre nousi radan ulospäin, jolloin Björn Goopin ohjastama Thai Broadway pääsi sisäkautta nousemaan toiseksi vieden Victory Bonsailta kakkossijan.

Turno di Azzurran voitto tuli selkeällä marginaalilla. Voittoaika oli 11,5a/1609 metriä.

"Se on vahva ja kaikin puolin hieno hevonen", Örjan Kihlström kommentoi voittajahaastattelussa.

25 vuotta Italiassa valmentaneelle tanskalaiselle Erik Bondolle päivä muuttui staprosenttiseksi – kolme kilpailua kolme voittoa. Shadow Gar loisti suuresti Solvallassa ja voitti varmasti ykkössijan tammalähdöstä Oslossakin.

Lähdön tulokset kokonaisuudessaan löydät täältä.