Norjalaislehti Trav og Galopp Nyttin nettisivuilla kerrottiin sunnuntaina aamulla, että viisi huutokaupassa ollutta varsaa oli vapaina aamuyöllä Bjerken raviradalla. Niiden joukossa oli juuri päättyneen Klasselöpsauksjon -huutokaupan kaikkien aikojen kallein, 950 000 nkr maksanut orivarsa Te Amo Corazon (Trixton). 

Tanskalaisvalmentaja Kai Johansen oli mennyt vaimonsa Marian kanssa hakemaan huutokauppavarsaansa aamulla puoli viisi. He olivat huomanneet, että irti olevia varsoja liikkui raviradan alueella. He ryhtyvät ottamaan niitä kiinni, Maria sai kiinni Te Amo Corazonin, jonka hän tunnisti ja palautti nimellä varustettuun karsinaan. Muut vain sijoiteltiin tyhjiin karsinoihin. Karsinoiden ovet oli suljettu sinettinaruin, jotka oli leikattu poikki.

Huutokaupasta vastaava Tron Gravdal kertoi, että onneksi viidellä vapaana olleella varsalla ei ole minkäänlaisia vammoja. DNT:n eläinlääkäri Anne Wangen tulee vielä tarkastamaan ne myöhemmin päivällä. Alueella vartioi vartiointiliike Nokas. Varsoille oli järjestetty hevoshotelli Bjerken hevosklinikan tiloihin. Huutokaupan henkilökunta oli poistunut alueelta noin puoli kahteen mennessä, jonka jälkeen vartiointiliike teki alueella kierroksia.

Huutokauppaehdoissa lukee, että myyjä on vastuussa varsasta vasaran napautukseen asti, jolloin vastuu siirtyy ostajalle. Huutokaupan järjestäjä on keskusjärjestö DNT. Sillä ei ole vastuuta varsoista huutokauppapaikalla eikä vierastallin karsinoissa. Tor Gravdal sanoi, että sabotaasista tehdään rikosilmoitus poliisille.

Varsinaisesta huutokaupasta tulee oma juttu iltapäivällä. Päivitetty 16.32: DNT:n jalostusjohtaja ja huutokaupan vastuullinen järjestäjä on Tron Gravdal.