Villiamin odotettu kauden avausstartti Rättvikissä ei päättynyt voittoon, mutta valmentaja ja ohjastaja olivat tyytyväisiä kolmossijaan.

Villiamilla oli sisärata. Jorma Kontio ei alussa yrittänyt keulaan. “Otin alun rauhallisesti, halusin vain varmasti ravilla matkaan”, Kontio sanoi. Villiam juoksi lopulta kolmannessa ulkoparissa. Stefan Melanderin Snowstorm Hanover kiri vahvimmin ja eteni 100 000 kruunun voittoon ajalla 12,6a/2140m. Viscarda Jet pinnisti kakkoseksi. Villiam seurasi hyvin kolmanneksi ja hävisi kymmenyksen voittajalle.

“Villiam on saanut pääosin voimatreeniä. Se tarvitsee varmasti lähtöjä, jotta diesel-meno muuttuu. Olen tyytyväinen sen esitykseen. Jubileumspokalen on tähtäimessä, sen jälkeen Ranskaan”, Timo Nurmos sanoi.

Reima Kuislan Be The One (Zola Boko) kiri kakkoseksi enintään 45 000 kruunua voittaneiden ryhmässä ja juoksi ennätyksensä 15,2a/2140m. Gardner Shaw (Ready Cash) pysyi niukasti edellä.

She Loves Youn esikoinen Galaxy Am (Muscle Hill) aloitti uransa voitolla. Se viiletti johtopaikalta ykköseksi Erik Adielssonin ajamana tuloksella 17,4/2140m. Svante Båth on valmentaja.