Timo Nurmoksen kasvattama, omistama ja valmentama Villiam valloitti Ruotsin Kriteriumin. Villiam kuuluu Premiechansen-ohjelmaan, ykköspalkinto oli hulppea neljä miljoonaa kruunua.

Jorma Kontio ajoi päättäväisesti. Villiam (Muscle Hill) paineli avauspuolikkaan jälkeen johtopaikalle. Se veti ensimmäiset kaksi kilometriä 12,6-vauhtia. Ja meno vain kiihtyi. Villiam piti varmasti ykköseksi ja juoksi uuden ME:n 12,0a/2640 metriä. Readly Expressin ennätys parani kahdeksalla kymmenyksellä.

Coin Perdu (S J’s Caviar) kiri kakkoseksi. Husse Boko (Chocolatier) oli kolmas.

”Villiam on parantanut koko ajan menoaan. Timo on onnistunut hienosti työssään. Villiamilla ajettiin ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä, ja sillä oli myös vedettävät korvapallot. Se on huippusukuinen huippuhevonen”, Kontio sanoi.

Suomalaisen Stall Sjöblomin omistama Global Unspoked sijoittui viidenneksi ja sai Premiechansenin myötä 320 000 kruunua. Mika Forss tarjosi tarkan juoksun sisäradalla, ja S J’s Caviarin poika kiitti kirimällä hyvin.

Nurmoksen ja Esa Pruikkosen omistama Global Trust hallitsi Klass II -finaalia. Jorma Kontio kannusti oriin johtopaikalle jo alkumatkalla. 200 000 kruunua tuli ajalla 13,8a/2140 metriä. Passionate Kempin 3-vuotias poika Roofer sijoittui päivän päätöslähdössä kakkoseksi.