Timo Nurmoksen Villiam palasi huipulle ryminällä ja voitti UET Grand Prix -finaalin Vincennesissä. Jorma Kontio ajoi 200 000 euroa ajalla 11,3a/2100 metriä.

Ruotsalaiset Björn Goopin Chianti ja Pasi Aikion Who’s Who pitivät huolta matkavauhdista. Kontio ajoi alkumatkan porukan perällä. Villiam eteni väkevästi johtoparin rinnalle ja puristi ykköseksi. Mutta voitto ei ollut vielä selvä. Goopin valmentama ja Eric Raffinin ajama Mellby Free tarjosi tiukan vastuksen, mutta Villiam piti urheasti ykköseksi. Jarmo Niskasen valmentama Earl Simon tuikkasi kolmanneksi ohi Who’s Whon. Stall Nikkasen omistama ja Petri Puron valmentama Short In Cash laukkasi alkumatkalla ja hylättiin.

Kontiolle UET GP -voitto oli kolmas. Kauhasen perheen Jexpress Dahlialla tuli ensimmäinen ja Timo Nurmoksen valmentamalla Readly Expressillä toinen.

Sebastien Guaraton Face Time Bourbon oli suursuosikki 3-vuotiaiden EM:ssä, eikä syyttä. Björn Goop kaasutti Ready Cashin pojan johtohevosen rinnalle. Maalisuoralla Face Time Bourbon irtosi helposti 45 000 euron voittoon ajalla 12,3a/2100 metriä. Tomas Malmqvistin valmentama ja Christoffer Erikssonin ajama Holy Water (Pastor Stephen) kiri johtavan takaa kakkoseksi ja toi Ruotsille hopeaa. Fric du Chene (Nobody du Chene) nousi vahvasti kolmanneksi. Norjan Catherine’s Chevy (Catherine’s Cavalli) johti ja jaksoi neljänneksi.

5-vuotiaiden EM oli hölkkäkilpailu. Ranskalainen Dijon meni kärjessä ja piti Romain Derieuxin ajamana ykköseksi ajalla 14,0a/2100 metriä. Dijon kilpaili tänä vuonna Finlandia-ajossa ja Kymi Grand Prixissä, mutta niissä ei tullut menestystä. Saksalainen Orlando Jet ei saanut johtavan takaa kiritilaa ja jäi kakkoseksi. Django Riff kesti johtavan rinnalta kolmanneksi.

Vahva suomalaisedustus palkintojenjaossa. Timo Nurmos, Marjaana Alaviuhkola, Jorma Kontio ja Vesa Mäkinen kuuntelivat Ruotsin kansallislaulua. Kuva: Equidia Pro