Tomi Wahlstenin kisa Vincennesin kansainvälisessä amatöörilähdössä päättyi jo ennen kuin lähtö pääsi kunnolla matkaan. Baziren tallin Da Vinci B.R. laukkasi raivokkaasti.

Norjalainen Da Vinci B.R. oli kilpailun suosikki, ja Wahlsten oli toiveikas ennen lähtöä. Mutta laukka on ravi-ihmisen pahin vihollinen. “Hevonen muuttui ihan toiseksi auton takana, ja heti kun auto lähti alta, se oli laukalla. Mitään ei ollut tehtävissä”,
Wahlsten kommentoi Hevosurheilulle. Peter Untersteinerin valmentama ja italialaisen Leonardo Vastanon ajama Staro Ivy League viiletti keulasta voittoon. Final Oak täydensi ruotsalaishevosten menestystä kakkossijalla. Ranskalainen Kassandra Fresneau ohjasti.

Prix du Luxembourg oli lauantain pääkilpailu. Jean Michel Bazire karautti suursuosikki Cleangamen johtoon, kun matkaa oli maaliin kilometrin verran. Cleangame hallitsi ja voitti lopulta ylivoimaisesti ajalla 10,8a/2100 metriä. Ykköspalkinto oli 45 000 euroa.
”Cleangamen edellisestä autostartista oli aikaa, lähtötilanne oli ainoa huolen aihe. Hevonen on nopea ja vahva, kerta kaikkiaan tosi hyvä hevonen, Bazire kehui.
Ruotsissa syntynyt Cash Gamble kiri kovaa ja ehti kakkoseksi. Finlandia-ajossa ja Kymi Grand Prixissä viime vuonna kilpaillut Dijon luovutti johtopaikan Gleangamelle ja seurasi kolmanneksi.

Leonardo Vastanon ohjastama Staro Ivy League piti ykköseksi. Kuva: Leena Alérini

Tomi Wahlsten joutui palaamaan tallille ison radan kautta. Kuva: Leena Alérini

 

Lisätty Wahlstenin kommentti klo 21.30