Kahden viikon kuluttua Hambletonianiin saadaan kaivattua sähköä, kun USA:n paras 3-vuotias ravuritamma Atlanta lähtee haastamaan pojat miljoonan dollarin kilpailussa.

Amerikkalaisvalmentaja Rick Zeron ja ajaja Scott Zeron ilmoittivat osallistumisesta virallisesti lauantaina, vaikka keskenään he olivat päättäneet asiasta jo kolme viikkoa aikaisemmin.

Valmentaja Zeron omistaa Atlantan yhdessä Crawford Farmsin, Holland Racing Stablen, Howard Taylorin ja Bradley Grantin kanssa.

Atlanta (Chapter Seven – Hemi Blue Chip – Cantab Hall) on tänä vuonna paennut omalla ylivoimaisella tavallaan tammalähdöissä haastajiltaan, kuten viimeisissä kilpailuissaan Åke Svanstedtin Plunge Blue Chipiltä (Muscle Mass – Dunk The Donato – Donato Hanover) ja Lucky Avalta (Lucky Chucky – Ava Marion – Cantab Hall).

Hambletonian Oaks on ollut parhaiden tammojen vaihtoehtona vuodesta 1971. Sen jälkeen vain 21 tammaa on uskaltautunut oriitta ja ruunia vastaan pääkilpailuun Hambletonianiin ja niistä vain kaksi on onnistunut voittamaan. Duenna pääsi juomaan Hambletonianin hopeakulhosta 1983 ja Continentalvictory 1996.

Viimeksi kolme vuotta sitten Mission Brief nostatti urheilutunnelmaa lähtiessään rohkeasti poikia vastaan. Se voitti silloin karsintalähtönsä ja oli finaalissa toinen vain Pinkmanille hävinneenä.

Lähteekö Hambletonianiin muita tammoja tänä vuonna?

Siinä tapauksessa odotukset kohdistuvat Jimmy Takterin tallin Manchegoon (Muscle Hill – Secret Magic – Cantab Hall). Se lähti haastamaan pojat urheasti jo kesäkuussa Earl Beal Jr. Memorialissa. Yrityksestä tuli kolhu 15 peräkkäistä voittoa juosseen ja suosikiksi pelatun tamman maineeseen. Manchego laukkasi loppusuoran juuri alkaessa kaarteessa taistellessaan johtanutta Six Packia vastaan. Se sijoittui yhdeksänneksi, kun Crystal Fashion kukisti kirissä niukasti Six Packin.

Viimeksi viikko sitten Del Miller memorialissa Manchego otteli Plunge Blue Chipiä vastaan tasapäin, mutta jäi samalla ennätysajalla 8,2a niukasti toiseksi.

Meadowlandsin ennakkovedonlyönnin kertoimia Hambletonianiin ennakoiduille osanottajille.