Walner jää pois Hambletonianista.

Esa Lahtisen ja Riina Rekilän Overseas Farmsin nimissä Kanadassa kasvatettu ikäluokan superyksilö ja Hambletonianin suursuosikki Walner ei kilpaile maailman suurimmassa ravureiden 3-vuotiskilpailussa 5. päivänä elokuuta.

Valmentaja Linda Toscano ilmoitti torstaina jättävänsä hevosen pois Hambletonianista pienen, mutta vaikealla hetkellä sattuneen loukkaantumisen vuoksi.

Vielä torstaiaamuna silminnäkijähavainnot harjoitusradalla kertoivat hevosen näyttäneen hyvältä, mutta iltapäivällä Toscano kertoi päätöksestään.

Toscano sanoi, ettei vahinko uhannut hevosen koko uraa, mutta että  Hambletonian tulee nyt Walnerin pararanemisen suhteen aikataulussa liian nopeasti.

“Meidän on tehtävä kaikki hevosen parasta ajatellen,” Toscano sanoi. “Hän on erikoinen. En voi tehdä mitään, mikä voisi vahingoittaa häntä. En voi ottaa sitä mahdollisuutta. Puhuimme siitä ja kollektiivisesti teimme päätöksen. Näin se meni tällä kertaa”, Toscano kertoi toimittaja Ken Weingartnerille USTA:n verkkosivulla julkaistussa uutisessa.

Hän kertoi harnessracing.com verkkosivustolle, että he halusivat kertoa tiedon poisjäännistä ajoissa julkisuuteen, jotta kaikki, jotka ovat miettineet ilmoittautumista kilpailuun, voivat harkita nyt mahdollisuuttaan.

“Tämä on raskasta”, Toscano totesi. “Edellisen kilpailun jälkeen oriin oikea etujalka oli hieman turvoksissa. Sitä hoidettiin ja kaikki näytti hyvältä. Hevonen kävi hölkkälenkillä joka päivä ja hevonen oli sataprosenttisesti jaloillaan. Mutta sitten harjoittelin sillä muutamia käännöksiä ja sen jälkeen jalka turposi jälleen. Hambletoniassa juostaan kaksi hiittiä samana päivänä, joten hevonen oli jätettävä pois kilpailusta.”

Walner (Chapter Seven) on ollut lyömätön viime syyskuusta lähtien. Se on voittanut seitsemän juoksua peräkkäin, joista kaksi viimeistä tänä vuonna 3-vuotiskaudella. Kaksi viikkoa sitten se voitti oman divisioonansa Stanley Dancer Memorialissa tuloksella 8,6a/1609m. Kaikki voittonsa se on ottanut vähintään kolmen hevosenmitan erolla vastustajiinsa. Tim Tetrick on ajanut Walneria kaikissa kilpailuissa.

Walner on voittanut yhdeksän kymmenestä kilpailustaan 2- ja 3-vuotiskausillaan. Se on ansainnut 567 652 dollaria omistajalle Ken Jacobsille.

Tim Tetrick seurasi viimeisen kilpailun jälkeen Walnerin askelia tarkkaavaisesti, kuten Meadowlandsin videokirjastosta voi nähdä. Tim Tetrick seurasi viimeisen kilpailun jälkeen Walnerin askelia tarkkaavaisesti, kuten Meadowlandsin videokirjastosta voi nähdä.