Nuncio joutui taipumaan Oslossa Your Highnessin tahtoon.

Örjan Kihlström kiersi Nunciolla kuolemanpaikalle ensimmäisen takasuoran lopulla, ja Your Highness sai juoksupaikan sen takaa. Kun Björn Goop usutti Fabrice Souloyn valmentaman seitsemänvuotiaan tamman loppusuoran kiriin, se osoitti vahvuteensa ja ohitti jo hetken voittajalta näyttäneen Nuncion. Your Highnessin voittoaika oli 10,5a.

Keulaa hallinnut, radalta yksi startannut Mosaique Face väsähti loppusuoralla ja jäi seitsemänneksi. Fabrice Souloyn talliin napsahti myös kolmas sija, josta vastasivat Un Mec d’Heripre ja Franck Nivard. Suomea edustanut Victory Bonsai saapui maaliin viimeisenä.

Souloy kiitteli voittajahaastattelussa sekä tammaa että työntekijöitään.

“Yritän aina sanoa sitä, että tässä takana en ole vain minä, vaan myös minun uskomaton tiimini”, Souloy sanoi.

Ennen Oslo Grand Prix’tä Your Highness on tänä vuonna voittanut jo muun muassa Olympiaravifinaalin sekä Copenhagen Cupin finaalin. Elitloppetista hevonen jätettiin pois, koska sillä havaittiin ongelmaa kurkussa.

“Your Highness on ollut koko ajan vaan parempi ja parempi. Uskon ja toivon, että se jatkaa samalla tavalla”, valmentaja kommentoi.

Victory Bonsain valmentaja Heikki Korhonen sanoi, että hevonen teki hyvän esityksen, muttei vaan saanut mahdollisuutta.

“Hevonen juoksi maaliin täysissä voimissaan. Lopputuloshan oli lähtöpaikan vuoksi tiedossa jo etukäteen”, Korhonen kommentoi.

Bjerken sunnuntain kylmäveritähdeksi juoksi Gunnar Melanderin Månprinsen A.M., joka nappasi Alm Svartenin muistoajon voiton.

Energima Cupin finaalin vei myös karsintansa voittanut, Björn Goopin ohjastama ja Jerry Riordanin valmentama Rod Stewart.

Lisää Oslo Grand Prix -viikonlopun tunnelmia Hevosurheilussa keskiviikkona 15. kesäkuuta.