Nelivuotias italialaisori Zacon Gio otti vuoden yhdeksännen voiton yhdeksännessä startissa, jota varten se oli lennätetty Atlantin yli Yonkersin radalle New Yorkiin. Roberto Vecchione nosti Zacon Gion ahtaasti kirikaistalle, ja sitä vastaan tehtiin protesti.

Lauantai-iltana ajettu Yonkers International Trot alkoi ja päättyi dramaattisesti. Alkuun laukkasi ranskalaisvieras Bahia Quesnot, ja Erik Adielsson epäonnistui yrittäessään tavoittaa keulapaikkaa Uza Josselynillä. Yannick Gingrasin ajama Atlanta piti johdon, mutta pysähtyi loppukaarteessa kuin seinään. Myös Uza Josselyn kangistui kärkisijoilta.

Åke Svanstedt kurvasi tanskalaisella Slide So Easyllä sisäradalle Atlantan perään ja pääsi loppusuoran alussa kirimään Zacon Gioa kiinni. Se ei kuitenkaan onnistunut, ja valjakon oli tyytyminen kakkossijaan. Tulojärjestystä tutkittiin, mutta Zacon Gio julistettiin voittajaksi ajalla 11,7a/2011m. Kolmas oli Kanadan Marion Marauder.

Holger Ehlertin valmentama Zacon Gio (Ruty Grif) ei ole hävinnyt tänä vuonna kertaakaan. Se aiheutti Face Time Bourbonille tappion Gran Premio d’Europassa Italian Modenassa 19. toukokuuta. Molemmat menivät silloin 11,2a/2080m.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Zacon Gion kasvattaja on italialaistalli Bivans SRL, joka omistaa Face Time Bourbonin ja sen kanssa Vermossa kilpailleen  huippusukuisen Follow Youn (Ready Cash – Mara Bourbon). Bivans SRL kuittasi New Yorkista puoli miljoonaa dollaria.