Seuraavat Kuninkuusravit järjestetään Kouvolassa.
Seuraavat Kuninkuusravit järjestetään Kouvolassa.Kuva: Anu Leppänen

100 vuotta Kuninkuusraveja kansien väliin: "Tavoitteena on saada talteen tapahtuman niitä puolia, joita ei voi mitata sekuntikellolla"

Kuninkuusravien pitkä historia julkaistaan kirjana.
Julkaistu

Suomen suurin vuosittainen ravitapahtuma, Kuninkuusravit, saa oman kirjan. Kuninkuusravien historia ulottuu jo sadan vuoden taakse, ja juhlavuoden kunniaksi Suomen Hippos ja Suomen Hevosurheilulehti Oy julkaisevat sen pitkää historiaa käsittelevän teoksen.

Kirjan on määrä ilmestyä ensi vuoden Jyväskylän Kuninkuusraveissa, ja sen kirjoittajaksi on lupautunut Ville Toivonen.

”Kuninkuusravikirjan tekeminen on minulle suuri ilo ja suorastaan etuoikeus. Olen joskus kirjoittanut Kuninkuusravien olevan mielentila, ja tavoitteena on saada talteen tapahtuman niitä puolia, joita ei voi mitata sekuntikellolla”, 33 kertaa kunkkareissa vieraillut Toivonen kuvailee tiedotteessa.

”Kuninkuusravit ovat sekä raviurheilulle lajina että meille ravi-ihmisille niin merkittävä asia, että sitä on vaikea edes kuvailla. Sellaisen instituution taltioiminen on valtava haaste, mutta todella kiehtova sellainen.”

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Kuninkuusravit kirjoitetaan kansien väliin. Suomen Hevosurheilulehti Oy on kustantanut aiemmin 50-vuotiskirjan, Puoli vuosisataa Kuninkuusraveja sekä jatko-osan, joka kantaa nimeä Kaikkien aikojen Kuninkuusravit.

”Nyt julkaistava 100-vuotisjuhlateos pyrkii pureutumaan vielä syvemmälle ilmiöön. Kirja toteutetaan yhteistyössä, mikä sekin sopii erinomaisesti Kuninkuusravien olemukseen”, Suomen Hevosurheilulehti Oy:n toimitusjohtaja Keijo Kinnula kertoo.

”Kuninkuusravit on ainutlaatuinen kilpailu ja tapahtuma, jonka vetovoima koostuu unohtumattomien kilpailusuoritusten lisäksi ennen kaikkea siihen osallistuvien hevosten ja ihmisten elämäntarinoista, yhteisöllisyydestä ja tapahtumatunnelmasta. Tämän haluamme ikuistaa satavuotisjuhlan kunniaksi kirjojen kansiin”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää sanoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi