Monté - raviurheilua ratsain julkaistaan Kuninkuusraveissa.
Monté - raviurheilua ratsain julkaistaan Kuninkuusraveissa.

Kirja-arvio: Monté-kirja kuuluu jokaisen raviharrastajan hyllyyn

Monté – raviurheilua ratsain on kattava teos kiehtovan lajin saloista.
Julkaistu

Kirjallisuudesta nauttivia raviharrastajia hemmotellaan tänä kesänä useilla raviaiheisilla uutuuskirjoilla, joista yksi on tulevana viikonloppuna Kuninkuusraveissa julkaistava tietokirja Monté – raviurheilua ratsain.

Ensimmäinen ajatus kirjaa silmäillessä on, että Paula Keräsen ja Eeva Lindqvistin kokoaman kattavan opaskirjan soisi löytävän tiensä kaikkien raviharrastajien kirjahyllyyn, myös niiden, joille monté ei vielä kovin tuttua ole. Visuaalisesti kirja hyvin kaunis, toiseksi se on erinomainen oppikirja kiehtovan lajin saloihin.

Kirja on jaettu kuuteen eri aihealueeseen, jotka on selvästi eroteltu toisistaan teemaväreillä. Osiot ovat montén historia, suunnitelmissa monté, montén kevytistunta, montén oppiminen, kilpaileminen ja hyvinvointi. Aihealueita käsitellään niin hevosen kuin ratsastajankin näkökulmista.

Kirja koostuu asiatekstien lisäksi henkilöhaastatteluista, jotka syventävät tietoa. Haastateltavina on kattavasti Suomen monté-ohjastajien parhaimmistoa, mutta myös ulkomaisia monté-tähtiä. Esimerkiksi Ruotsissa kilpailevan Stephanie Werderin ohjeet median kohtaamisesta ovat arvokasta tietoa myös muille kuin montéssa kilpaileville ohjastajille.

Haastatteluja on käyty tekemässä Ranskassa asti. Yksi kirjan parhaista luvuista on montén kevyen istunnan isän, belgialaisen Philippe Masschaelen haastattelu. Ratsastajan istunta ja jalustimen asento opetetaan tekstin lisäksi myös erittäin havainnollisin kuvasarjoin.

Kirja on taitettu kauniisti ja väljästi, mikä tekee siitä helppolukuisen aloittelijan oppaan, mutta tietomäärä puolustaa kirjan paikkaa myös lajin entusiasteille.

Paula Keränen ja Eeva Lindqvist: Monté – raviurheilua ratsain. Kustantaja Monté Team Finland Ry 2024. Sidottu, 193 sivua. Kirjan toteuttamiseen on saatu tukea Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi