Timo Tuomisen valmentama Metsärinteen Valta on tehnyt hienoja suorituksia kauden kolmessa startissaan.
Timo Tuomisen valmentama Metsärinteen Valta on tehnyt hienoja suorituksia kauden kolmessa startissaan.Kuva: Ada Pykäläniemi

Metsärinteen Valta hamuaa T65-voittoa

Julkaistu

Metsärinteen Valta on ravinsa löydettyään iskenyt tauluunsa komeita lukemia.

Harvakseltaan Vermossa startannut tamma juoksee illan kolmannessa Toto65-kohteessa. Kahdeksanvuotias Metsärinteen Valta päätti viime kautensa voitolla ja jatkoi samalla tyylillä avauskisassaan Lappeenrannassa toukokuun lopussa. Sen jälkeen se täräytti Lahdessa mailin ennätysaikaansa 23,9 ja Mikkelissä St Michel-viikonloppuna se oli toinen ajalla 22,9aly.

"Kyllä tämän lahjat ovat olleet tiedossa, mutta sillä on ollut ongelmia ravinsa kanssa", kertoi tamman kasvattaja-omistaja Sirpa Kippilä Vermon katoksella. "Vaikka se voitti Lappeessa ylivoimaisesti, oli ravi sen verran huonoa, että päätin siementää sen."

Metsärinteen Valta on kantava Siporista, ja sen valmentaja Timo Tuominen uskoo sillä olevan osansa viimeisiin suorituksiin.

"Lahjakas täytyy hevosen olla, kun tuollaisia aikoja menee kuin tämä viimeisissään. Tiineys on varmaan tehnyt kuumalle tammalle hyvää, se usein rauhoittaa tämäntyyppistä hevosta."

Lämmityksessä Metsärinteen Valta ei kuitenkaan ollut rauhallinen.

"Reippaasti meni, kahdella edellisellä kerralla hevonen oli rauhallisempi. Paikka on nyt hyvä ja lähtö tasokas, joten kärkijoukkoon on odotukset."

Tuleva varsa on tehty tilauksesta ja se menee Tuomiselle. Vielä Kippilä ei tiedä, mitkä ovat Metsärinteen Valtan suunnitelmat äitiysloman jälkeen.

"Minulla on esimerkiksi tämän emä Mirette vielä siitoksessa, joten saatamme kyllä palata radalle. Metsärinteen Valta on lahjakkain kasvattini ja rehti tyttö, antaa aina kaikkensa", Kippilä hymyili tammaansa taputtaen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi