Minna Moilanen odottaa Ange Karlannin saapuvan talliin viikonlopun aikana.
Minna Moilanen odottaa Ange Karlannin saapuvan talliin viikonlopun aikana.Kuva: Jarno Unkuri

Moilanen hankki montétykin Ranskasta – ”Kärrylähdötkään eivät ole aivan poissuljettuja”

Julkaistu

Minna Moilanen on hankkinut valmennukseensa ja omistukseensa reilut 277 000 euroa tienanneen 10-vuotiaan ranskalaisruunan.

Ange Karlann on juossut ennätyksensä 13,2 2450 metrin montélähdössä. 118 startistaan ruuna on voittanut 9 ja sijoittunut 26 kertaa muille totosijoille. Vielä hevonen ei ole saapunut Vihtiin, mutta Moilanen odottaa uutta tulokasta aivan lähipäivinä.

”Juuri sain tiedon, että todennäköisesti se saapuu sunnuntaina”, Moilanen kertoo. ”Muuta en osaa sanoa siitä kuin, mitä olen noista Ranskan tiedoista lukenut, ja mitä minulle on kerrottu. Se on vanha hevonen. Sen takia se myyntiin tuli, kun Ranskassa sillä loppuu kilpailuoikeus, mutta täällähän se saa kilpailla vielä pari vuotta.”

Moilasten perheen ainut ohjastajaässä ei ole enää maamme menestyneimpiin kuskeihin lukeutuva Ari Moilanen, vaan myös pariskunnan tytär on kilpaillut tänä vuonna aktiivisesti montéssa, ja se oli suuri syy Ange Karlannin hankintaan.

”Se on meidän Pialle ostettu sellaiseksi opetusmestariksi. Ange Karlann on ollut Ranskassa hyvä montéssa. Katsotaan, kun se tulee, että mitä se tekee, mutta kärrylähdötkään eivät ole aivan poissuljettuja. Tämän pitäisi olla ihan pääsevä ja pystyvä.”

Mielenkiintoisen tulokkaan lisäksi Moilasella on myös huonompia uutisia. Hänen valmentamansa ja omistamansa Tohtori joutuu jäämään pois lauantain Vermon raveista. Hyvä puoli on kuitenkin se, ettei näillä näkymin mistään vakavasta ole kyse.

”Sillä on todennäköisesti kaviopaise, kun se vähän onnahtaa etujalkaa jonkun verran. Mitään muuta vikaa en siitä löydä, joten epäilen sillä olevan kaviopaise, joka ei ole puhjennut, niin se jouduttiin jättämään pois. Katsotaan, miten paise lähtee puhkeamaan, että päästään takaisin tositoimiin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi