Monitoimimies Ruutsalo ja paljon muuta
Hevoskauppias Juha Ruutsalo on ollut monessa mukana niin raviurheilussa kuin ratsastuksessakin. Hän on elämässään myynyt tuhansia hevosia, mutta jaksaa edelleen innostua hevosista ja hevoskaupasta. Lehdessä lisäksi ratsastaja Venla Keränen kertoo, miten on oppinut hidastamaan tahtia.
”Hevoskauppa tuntuu omalta lajilta. Olen välillä tehnyt jotain muuta, kuten omistanut pari kiinalaista ravintolaa Helsingissä ja Turussa. Teimme myös tulli- ja vero-oikaisuja, mikä oli ihan paperityötä ja myyntiä.
Se on kylmää bisnestä, missä ei ole mitään henkeä, niin kuin on hevoskaupassa. Rahallisesti se oli tosi hyvää aikaa, mutta se raha ei korvannut sitä, ettei ollut hevosta mukana. Hevonen on se, joka on koko ajan sydäntä läsnä, eikä sillä ole merkitystä, onko se ravihevonen vai ratsuhevonen”, Juha Ruutsalo pohtii laajassa henkilökuvassa perjantain Hevosurheilussa.
”Olen aina elänyt niin, että on joku projekti päällä. En ole koskaan varsinaisesti kyllästynyt projektiin, mutta halunnut tehdä uuden ja oppia. Ihminen voi tehdä elämässään monta asiaa.”
Kuinka aikansa kallein suomenhevonen, Kihin-Muisto, oikein päätyi Ruutsalolle? Minkälaisella mainoskampanjalla tammanomistajia myöhemmin lähestyttiin? Mitä kohokohtia hevoskauppiaan uraltaan Ruutsalo nostaa esiin? Lue Hevosurheilusta Ruutsalon henkilökohtainen ja kattava muistelo elämänsä varrelta.
Tapaus Propulsion ja sen hermoleikatut etujalat ovat nostattanut ennennäkemättömän myrskyn ruotsalaiseen raviurheiluun. Uutisissa paneudumme tarkkaan faktoihin, jotka tapauksesta tiedetään. Kysyimme myös Svensk Travsportilta, miten tapausta tullaan käsittelemään.
Ratsastaja Venla Keränen oppi tuntemaan itsensä poltettuaan itsensä ensin loppuun. Moni ihminen, ja moni hevosihminen eritoten, kuvittelee olevansa väsymätön. Kyllä sitä pitkään jaksaakin. Tai jaksaa ja jaksaa, ehkä asia on pikemminkin niin, ettei enää edes tajua, ettei jaksa.
”Itse olin niin nääntynyt, ettei mulla ollut kuin pieni osa aivoista käytössäkään. Kun älykkyysosamäärä putoaa suurinpiirtein nollaan, kun ei ole minkäänlaista luovaa ajattelua, ei ole poispääsyä tilanteestakaan.”
Ensimmäinen Killerjärven Eliitti ajettiin 45 vuotta sitten ja kilpailu oli heti ennakkokohunsa arvoinen.
Suomalaisen raviurheilun 1970-luvun hurja nousukiito vaati luonnollisesti uusia suurkilpailuja. Lämminveristen taso nousi kohisten ja erityisesti avointen sarjojen hevosten kohtaamisten uskottiin olevan yleisön mieleen.
Lehdessä kerrotaan Killerin Eliitin värikkäästä ja tähtiä vilisevästä historiasta. Nykypäivän Eliittiin valmistaudutaan laajalla vihjepaketilla.
Hevosurheilun Sukulinjat on sarja, jossa saman perheen hevosihmiset kertovat toisistaan. Tällä kertaa äänessä ovat ravivalmentaja Jouni Törmänen ja raviselostaja Jere Törmänen.
”Jere sanoi jo kolmevuotiaana, että hänestä tulee raviselostaja. Silloin me vaan naurettiin, että kyllä varmaan joo. Ja kerran kun Jere oli ehkä viisivuotias, olimme Kouvolassa raveissa ja pojalla kynä savusi, kun hän kirjoitti tuloksia ohjelmalehtiseen tornin kuulutusten mukaan ja ruksasi laukkamerkintöjä perään. Yksi toinen ohjastaja tuumasi minulle siinä, että jaaha, sulla on taas sihteeri mukana”, muistelee Jouni Törmänen Jeren lapsuutta.
Lähikuvassa tutustumme Kuopiossa säväyttäneeseen Dartagnan Sisuun. Lisäksi löydät lehdestä lähtölistat ja vihjeet viikonlopun ja alkuviikon raveihin. Mukana on myös Ruotsin 75-lähtölistat ja vihjeet Östersundin raveihin lauantaille.
Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.
Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.
Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.