Ravihevonen Morison rattaillaan Juha Utala
Morison on keskittynyt kilpailemaan talvisin, mutta vanhemmiten vauhti on alkanut riittää kesäkeleilläkin.Kuva: Anu Leppänen

Morison vihdoinkin Ruunakunkkareihin – ”Otetaan lämminveriruuna matkakaveriksi”

Suomalaisjoukkue saa Ylivieskaan 16.–17. elokuuta kaivatun vahvistuksen.
Julkaistu

Ruunakunkkarit on Morisonille kilpailuna kuin tehty, mutta tähän mennessä sitä ei ole vielä Ylivieskassa nähty. Se oli pitkään niin huono matkustamaan, ettei pitkää reissua Pälkäneeltä Ylivieskaan ja yöpymistä vieraassa paikassa voitu edes harkita.

”Vasta kaksi talvea on tehty pidempiä reissuja ja käyty päiväseltään Joensuut, Kuopiot ja Lappeenrannat. Matkustaminen alkoi onnistua paremmin, kun auto vaihdettiin sellaiseksi, että siitä näkee ulos. Morison jännittää kyllä autossa edelleen, mutta riehuminen loppui”, Siru Juutinen kertoo.

”Yöpyminen on Morisonille kotonakin hankalaa, jos se joutuu vaikka väärään karsinaan. Mutta otetaan lämminveriruuna matkakaveriksi ja yritetään saada sellainen majapaikka, että pääsee yöksi pihalle, niin eiköhän sekin onnistu.”

Kesän Morison piti kilpailutaukoa, jonka jälkeen se on startannut vain kerran. Tauko oli suunniteltu juttu.

”Toukokuun startista ruuna oli juhannukseen asti ajamatta. Sen jälkeen alettiin ajaa hölkkää ja käytiin ennen keskiviikon Vermon starttia pari kertaa radalla. Mielellään olisi parikin lähtöä saanut tulla alle, mutta eiköhän vire ole ihan hyvä”, Juutinen olettaa.

Paluu tauolta oli vielä tasainen ja tuotti neljännen sijan, mutta antoi Siru Juutiselle vahvistuksen, että Ylivieskaan voidaan lähteä.

”Morison on sellaista sukua, että sitä täytyy kotona treenata varovaisesti. Siksi loppurutistus usein ensimmäisissä starteissa tauon jälkeen puuttuu, mutta olin hevoseen täysin tyytyväinen.”

”Ruunakunkkarit on olleet koko ajan mielessä. Hienoa, että on omia lähtöjä ruunillekin, jotka ei Kuninkuusraveihin pääse”, Siru Juutinen kiittää.

Ensi viikon Hevosurheilu-lehden välissä ilmestyy 20-sivuinen Ruunakunkkarit-liite.

Ravivalmentaja Siru Juutinen kukitettuna Morisonin voiton jälkeen.
"Olin hevoseen täysin tyytyväinen", Siru Juutinen kommentoi Morisonin keskiviikon Vermon starttia.Kuva: Anu Leppänen
Ravihevonen Morison rattaillaan Juha Utala
Juutisen perheen kultakimpale Morison teki sen taas - "Se haluaa itse mennä"
Ravihevonen Morison rattaillaan Juha Utala
40 vuoden kasvatustyö periytti palan kultaa – Morison on pitkäjänteisen työn tulos

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi