Lil Runner voitti Kriteriumin. Viekö se nimiinsä myös Kymenlaakso-ajon?
Lil Runner voitti Kriteriumin. Viekö se nimiinsä myös Kymenlaakso-ajon?Kuva: Anu Leppänen

Näiltä lähtöradoilta Kymenlaakso-ajon finaaliin – Kouvolan lähtölistat valmiit

Lauantain finaalikierros tarjoaa mielenkiintoisen kattauksen
Julkaistu

Lauantaina raviviikon kruunun estradina toimii Kouvola. Ja tasoa lauantairaveissa riittää, sillä ohjelmassa on divisioonafinaalit ja Kymenlaakso-ajon finaali. Divisioonafinaaleissa ensipalkinto on 10 000 euroa, Kymenlaakso-ajossa 36 000 euroa.

Lauantain viimeisenä lähtönä ajettavan, 3-vuotiaille Suomessa syntyneille lämminverisille rajatun Kymenlaakso-ajon karsinnat ajettiin Kouvolassa viime torstaina. Ikäluokan kuumimmat nimet Lil Runner ja Arctic Emerald voittivat kumpikin oman karsintansa. Kaksikko starttaa 20 metrin takamatkalta, sillä paalulta matkaan pääsevät ennen karsintoihin ilmoittamista enintään 7 000 euroa tienanneet.

Arctic Emerald kiihdyttää finaaliin takamatkan seiskaradalta, Lil Runner puolestaan kolmoskaistalta. Tehtävä ei ole takamatkan hevosille helppo, sillä paalulta starttaa nousevia kykyjä ykkösradalta ampaisevan karsintavoittaja Knight Rider Hossin ja sen rinnalta kiihdyttävän Callela Callmebossin johdolla.

Kylmäveristen haastajadivisioonafinaalissa Santtu Raitalan omistama ja valmentama Jockas Rita hakee jatkoa huimalle voittoputkelleen. 6-vuotias tamma on voittanut kaikki uransa 18 kisaa.

Kylmäveristen kovimmassa sarjassa, Lasse Heikarin muistoajossa paalulta starttaavat enintään 60 000 euroa tienanneet. 20 metrin takamatkalta lähtevät enintään 120 000 euroa tienanneet, ja sitä enemmän tienanneet puolestaan 40 metrin takamatkalta. Mukana ovat muun muassa viime aikoina lauantailähdöissä voittaneet Morison, Tangen Svenn ja hienossa kunnossa jatkava Birger.

Lämminveristen pronssidivisioonafinaalissa huippukuntoon kohonnut Xet Diablo on tällä kertaa vaikean tehtävän edessä, kun se arvottiin radalle 12.  Hopeadivisioonafinaalissa Callela Ikaroksen käsittämättömän huono arpaonni sai jatkoa, kun se arvottiin kasiradalle. Callela Ikaros on seitsemässä viime kisassaan startannut kahdesti radoilta 8, 11 ja 12, kerran radalta 10. Vastaansa se saa muun muassa nykyään Tero Pohjolaisen treenaaman Condor Barin.

Pääset tarkastelemaan lauantain lähtölistoja kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Lil Runner voitti Kriteriumin. Viekö se nimiinsä myös Kymenlaakso-ajon?
Kymenlaakso-ajon karsinnat ajettiin Kouvolassa – tässä ovat finalistit

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi