Muutoksenhakulautakunta käsitteli asian ja näki perusteet koventaa rangaistusta.
Muutoksenhakulautakunta käsitteli asian ja näki perusteet koventaa rangaistusta.Kuvituskuva

Olli Koivusen sakkorangaistus koveni kolmen päivän ajokiellolla

Muutoksenhakulautakunta käsitteli Forssan 29.9. ravien 3. lähdön tapahtumia.
Julkaistu

Rangaistus tuli Forssassa 29.9.2024 sattuneesta tapauksesta, jossa Olli Koivusen ajama pelisuosikki Golda Van Halen näytti häiriintyvän Reetta Hirvosen ajaman Amazing Photon laukasta loppukurvissa ja laukkasi sekin. Hevosten selvittyä raville Koivunen kiilasi Amazing Photoa loppusuoralla kohti radan ulkoreunaa estäen tämän etenemisen.

Forssan tuomaristo ei nähnyt Hirvosen laukkaavan hevosen ajossa rikettä, mutta langetti Koivuselle 100 euron sakon epäurheilijamaisesta käytöksestä. Nyt Suomen Hippos tiedottaa muuttaneensa Olli Koivusen saamaa rangaistusta. Sakkorangaistuksen lisäksi määrättiin kolmen päivän ajokielto.

Poikkeuksellisen tapauksesta tekee, että sen vei muutoksenhakulautakunnan käsittelyyn Suomen Hippoksen raviurheilupalvelut-osasto. Yleensä muutoksenhakulautakunta käsittelee kilpailijoiden valituksia heidän liian koviksi kokemistaan rangaistuksista.

Muutoksenhakulautakunta näki tilanteen samalla tavalla kuin Forssan tuomaristo, mutta kiinnitti huomiota siihen, että sääntöjen mukaisen kilpailemisen sijaan ajaminen uhkaa toistuvasti kanssakilpailijaa, ja paitsi ohjastajaa, myös hevosta.

Olli Koivunen myöntää rehdisti virheensä.

"Olen todella pahoillani tapauksesta. Harkintani petti, mutta hevosia tai ihmisiä en missään nimessä saattanut vaaraan. Nyt kärsitään ajokielto, otetaan opiksi ja katsotaan eteenpäin", Koivunen sanoo.

Pääset lukemaan Suomen Hippoksen tiedotteen kokonaisuudessaan tästä.

Muutoksenhakumenettely

Kilpailija saa tehdä muutoksenhaun Suomen Hippokselle kilpailutuomariston kilpailijalle langettamasta vähintään 200 euron sakkorangaistuksesta tai ajo-/kilpailukiellosta.

Lisäksi Suomen Hippoksen raviurheilupalvelut-osasto voi ottaa käsittelyyn annettuja rangaistuksia tai rankaisematta jääneitä tilanteita ja viedä asian suurkilpailuvalvojia kuultuaan muutoksenhakulautakunnan käsittelyyn.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi