Marjo Kaipainen katsoo ravialaa sekä päättäjän että kasvattajan tuolilta. Kannen kuva: Anu Leppänen.
Marjo Kaipainen katsoo ravialaa sekä päättäjän että kasvattajan tuolilta. Kannen kuva: Anu Leppänen.

Päättäjän kova kevät

Julkaistu

Marjo Kaipainen on ollut päättäjänä Hippoksen hallituksessa kohta kaksi kautta, ja aikoo jättää paikkansa syksyllä. Hevosurheilun henkilökuvassa Kaipainen kertoo ajatuksistaan koronakevään jälkeen, suomalaisen raviurheilun haasteista ja mahdollisuuksista.

Hevosurheilu kysyi, ja Marjo Kaipainen vastasi. Avoimessa haastattelussa Kaipainen vastaa muun muassa näin:

Sinut tunnetaan bisnesihmisenä it-alan ja henkilöstöjärjestelmien puolelta. Onko yritysmaailmassa joitain käytäntöjä, mitä mielestäsi pitäisi saada hevosalan päätöksentekoprosessiin?

”Päätöksenteko on yritysmaailmassa usein paljon nopeampaa. Tiukan paikan tullen hallitus saadaan koolle lyhyelläkin varoitusajalla ja päätöksiä pystytään tekemään heti. Meillä ylin päättävä elin on valtuuskunta, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Tärkeidenkin asioiden kanssa voidaan joutua odottamaan pahimmillaan puoli vuotta. Ja jos jostain aiheesta tulee jatkokeskustelun tarvetta, se siirtyy seuraavaan kokoukseen. Tämä tekee päätöksenteosta älyttömän hidasta. Parikymmentä vuotta sitten tämä malli varmasti toimikin vielä ihan hyvin, mutta nykymaailma on niin dynaaminen, että päätöksenteonkin pitäisi olla sellaista.”

Entä mikä on ollut Kaipaisen mielestä hallitustyön raskain hetki? Millä sanoilla hän tsemppaa suomalaisia kasvattajia? Mitä merkitystä on Kaipaisen mielestä sillä, että päätöksenteossa on mukana naisia? Ja ehkä tärkeimpänä, millä konsteilla laji selviää tulevaisuudesta? Lue lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Tulevana perjantaina 12. kesäkuuta vietetään suomalaisen lämminveriraviurheilun kuusikymppisiä. Silloin juostiin ensimmäinen lämminverilähtö, jossa oli osanottajina vain suomalaisten omistamia lämminveriravureita. ”Kenokaulojen” – kuten osa kansallisuussaatteen läpitunkemista kotimaisen rodun puolustajista lämminveriravureita vielä tuolloin nimitti – suomalaistumisen prosessilla oli sittemmin kauaskantoisia vaikutuksia koko suomalaiselle hevostaloudelle. Hevosurheilun historiakatsauksessa Matti Mahlamäki paneutuu suomalaisen lämminveriravurin verrattain lyhyeen historiaan ja alkuhetkiin.

Uutisissa päivitämme tapaus Propulsionin viimeisimmät käänteet ja paneudumme amatöörivalmentajien määrän dramaattiseen vähentymiseen. Sama ilmiö on tapahtunut jo Ruotsissa, millä eväin he ovat lähteneet laskevaa trendiä pysäyttämään?

Ensi viikolla starttaa Juniorikypärät-kilpailusarja. Lehdessä tutustumme Juniorikypäriin kuuluvaan Ronja Röpeliseen, joka lähtee kisaan 85 startin kokemuksella.

Kotimaan ravien pääpelin lähtölistat palaavat Hevosurheilun keskiviikon numeroihin asiakkaiden toiveesta ja jakeluviiveestä johtuen. Verkkopalveluja sisältävästä vihjeiden kokonaiskuviosta johtuen viime vihjeet poistuvat. Myös keskiviikon kotimaisen pääpelin listat palaavat perjantainumeroihin aukeaman laajuudella.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi