Pauli Raivion valmentama Tähen Toivomus voitti kuninkuuskisan Lahdessa 2019.
Pauli Raivion valmentama Tähen Toivomus voitti kuninkuuskisan Lahdessa 2019.Kuva: Jarno Unkuri.

Pauli Raivio onnettomuudessa harjoitusraveissa – Kunkkarilegendat-lähtö jää väliin

Tapahtuneessa oli ainekset pahempaankin.
Julkaistu

Varsinkin menestyneistä suomenhevosistaan tunnettu valmentaja Pauli Raivio joutui keskiviikkona järjestetyissä Hankasalmen harjoitusraveissa onnettomuuteen. Hän oli lähdössä 4-vuotiaan suomenhevosen kanssa katokselta, kun se yhtäkkiä hyppäsi pystyyn. Hevonen kellahti ympäri sen takana kärryillä istuneen Raivion päälle.

Torstaina kesken lääkärikäynnin tavoitettu treenari kertoo kärsivänsä kivuista, mutta tilanteessa oli ainekset vielä paljon pahempaankin.

”Kyseinen hevonen on ollut jo kolme tai neljä kertaa harjoitusraveissa ja toiminut aina hyvin. Eilen se hyppäsi pystyyn ja tuli ympäri päälleni, aisakin meni poikki”, Raivio kertaa hurjaa tilannetta.

Hän kertoo onnen olleen myötä, kun hevonen ei rojahtanut koko painollaan aivan suoraan päälle.

”Jäin varmaan niin, että olin hevosen jalkojen alla, eikä hevonen kaatunut suoraan keskelle minua. Täytyy laittaa kädet ristiin, että pääsi näinkin vähällä tapahtumiin nähden.”

Iskun jäljiltä suurimmat kivut paikantuvat rintaan ja oikeaan käteen. Tapahtunut tarkoittaa samalla sitä, että Raivio joutuu jättämään väliin perjantain Keski-Suomen Kunkkarilegendat -lähdön Jyväskylässä. Hänen oli määrä ohjastaa Särkän Uolevia, nyt tilalle vaihtuu Harri Koivunen. Tähen Toivomuksen kanssa kuninkuuden vuonna 2019 voittanut valmentaja on asiasta harmissaan.

”Mutta hyvä kun pääsee kävelemään. Oikein mitään muuta ei kuitenkaan pysty tekemään. Naapuri onneksi lähti heittämään minut sairaalaan.”

Raivio toivoo kipujen lievittävän sunnuntaihin sen verran, että pääsisi paikan päälle todistamaan, kun tallin tämänhetkinen kultakimpale Vale-Elli starttaa kotiradan Kuninkuusraveissa. Viisivuotias ori on ehtinyt tienaamaan 153 500 euroa. Pyhänä sillä on hyvä mahdollisuus napata 15 000 euron arvoinen voitto Pikkukunkussa.

”Ainakin tyttäreni (Laura Raivio) lähtee, joten laittakoon hän hevosen valjaisiin, jos en itse pääse. Vale-Ellillä olisi tarkoitus vielä ajaa kevyesti lauantaina.”

Pauli Raivion valmentama Tähen Toivomus voitti kuninkuuskisan Lahdessa 2019.
Yllätysnimiä Killerin Kunkkarilegendat-lähtöön – myös kunkkariviikonlopun sarjat julki

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi