Vem är han? Magnus A Djuse. Kuva: Roosa Lindholm, grafiikka Anu Leppänen.
Vem är han? Magnus A Djuse. Kuva: Roosa Lindholm, grafiikka Anu Leppänen.

Ruotsin raviurheilijat esittelyssä - Vem är Magnus A Djuse?

Julkaistu

Hevosurheilu tutustuttaa lukijoitaan ruotsalaisiin raviurheilijoihin. Tällä kertaa esittelyssä on Magnus A Djuse, joka tammikuussa muutti veljensä Mattias Djusen Hårby Gårdiin Tukholman ja Enköpingin välille.

Kuka on Magnus A Djuse?

”Olen 20-vuotias, synttärit olivat keskiviikkona. Kotiratani on nykyisin Solvalla.”

”Tulen raviperheestä, isäni oli amatöörivalmentaja, jolla oli aina muutama hevonen. Mattias-veli pyörittää 112 hevosen valmennustallia, toinen veli Martin P toimii valmentajana Ranskassa, kolmas veli Mats E on Hagmyrenissä Jan-Olov Perssonilla töissä, hänet valittiin Vuoden komeetaksi viime vuonna.”

”Voitin ensimmäisen ravilähtöni 15-vuotiaana, viime vuonna sain ravilukion päätökseen Wångenissa ja valmistuin ylioppilaaksi.”

”Lainaohjastajaksi tulin vähän sattumalta. Tykkäsin paljon ajamisesta ja aloin saada entistä enemmän hevosia raveihin. Viime vuoden keväällä, olin silloin vielä 18-vuotias, voitin Dannerossa Alice Rudalla, se oli urani 100. voitto, ja olin nuorin, joka tuohon saavutukseen pääsi.”

”Ajoin viime vuonna 141 voittoa ja sijoituin Ruotsin liigassa sijalle 9, Mats ei ollut paljon perässä, hän ajoi 99 voittoa ja oli 15. valtakunnan liigassa.”

”Tammikuussa muutin Mattiaksen Hårby Gårdiin ja vuokrasin sieltä asunnon. Sieltä on erittäin helppo käydä raveissa, useampi rata sijaitsee alle 150 kilometrin etäisyydellä. Ja ajan paljon myös Norlannissa, Bergsåkeriin pääsee autolla mukavasti, ja pidemmät matkat sujuvat lentokoneella. Bodeniin ja Uumajaan pystyy lentämään.”

”Mattiaksen tallilla osallistun myös valmentamiseen. Ajan ihan normaaleja valmennuslenkkejä ja sitten tietysti paljon hiittejä, aina kuin vain ehdin. Uskon, että Mattias nousee muutaman vuoden sisällä Solvallan huippuvalmentajien joukkoon, hänellä on paljon hienoja 2- ja 3-vuotiaita tallissa.”

Mikä on paras hevonen, jota olet ajanut?

”Olen saanut ajaa monia kultadivisioonahevosia kilpailuissa, esimerkiksi Michelangelo Åsia, Mr Golden Quickia ja Special Promisea. Paras hevonen, jota olen saanut ajaa valmennusajossa, on Mattiaksen Racing Brodda, joka viime vuonna voitti Tammaderbyn.”

Ajat torstaina Örebrossa Einari Vidgren Oy:n Leader Broddella, perjantaina ja lauantaina sinulla on Umåkerissa peräti 15 hevosta. Mitkä ovat odotukset Leader Brodden suhteen, ja nostetaan paras sauma Umåkerin V75-kierrokselle?

”Leader Brodde on ihan hyvässä kunnossa ja pystyvä hevonen. Harmi, että sillä on kasirata. Varsinkin Örebrossa tuo rata on hankala. Lähdetään vähän matalalla profiililla matkaan.”

”Umåkerissa tosiaan on hevosia runsaasti. Lauantain V75-kierroksen paras sauma on kolmoskohteen From The Mine, vaikka silläkin on ulkoradan paikka. Viime vuonna se menestyi hyvin 75-lähdöissä, ja nyt sillä on startti alla tauon jälkeen.”

Ehditkö harrastaa jotain muuta?

”Tällä hetkellä en ehdi harrastaa mitään muuta kuin työntekoa. Mutta nautin kilpaa-ajamisesta ja lähden mielelläni raveihin.”

Suomalaisia on tällä hetkellä paljon Ruotsissa. Miten kuvailisit yhteistyötä Mika Haapakankaan kanssa?

”Mika ja Veikko Haapakangas ovat uskomattoman hienoja hevosihmisiä, minun on kiittäminen heitä todella paljosta. He olivat ensimmäiset, joiden hevosia pääsin ajamaan säännöllisesti. Sain myös ajaa isompia lähtöjä ja ennen kaikkea V75-päivinä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi