Ravihevonen Dodii rattaillaan Esa Holopainen
Dodiin uran statistiikaksi 49 startista jäi 5–7–5, voittosummaksi 28 100 euroa ja ennätykseksi 12,9ake.Kuva: Anu Leppänen

Tammaderbyn nelonen menehtyi salamaniskuun – "Yhtäkkiä kuului aivan järkyttävä pamaus"

Sunnuntaina ympäri Etelä-Suomea liikkunut voimakas ukkosmyräkkä koitui kohtaloksi 5-vuotiaalle Dodiille.
Julkaistu

Sunnuntaina ympäri Etelä-Suomea liikkunut voimakas ukkosmyräkkä koitui kohtaloksi 5-vuotiaalle Dodiille. Tarhassaan ulkoillut tamma kuoli salamaniskuun, joka oli osunut Ilona Mäkisen mukaan aivan sen viereen. Hevonen menehtyi välittömästi.

”Meillä hevoset pyritään viedä ukonilmalla sisälle talliin, jos sellainen on tulossa. Nyt se iski tähän arvaamatta sillä aikaa, kun valmistelimme tallissa lähtöä Riihimäen raveihin, ja yhtäkkiä kuului aivan järkyttävä pamaus”, Ilona Mäkinen kertoi sunnuntaina hieman puolen päivän jälkeen tapahtuneesta onnettomuudesta.

Näsijärven rannassa Teiskon Kuorannassa sijaitsevalle hevostilalle tai sen naapurustolle ei koitunut Mäkisen mukaan salamaniskusta tai myräkästä isompia aineellisia vahinkoja sähkökaappivaurioita lukuun ottamatta.

Ilona Mäkisen valmentama ja Pekka Mäkisen kuolinpesän omistama ja kasvattama Dodii ehti kilpailla kolmen kauden aikana 49 kertaa, joista se otti 5 voittoa ja yhteensä 17 totosijaa. Demi De Veluwen tyttären kovimmaksi meriitiksi jäi keväinen nelossija Tammaderbyn finaalista, jossa hevonen teki myös täyden matkan ennätyksensä 12,9. Hevosta ei ollut vakuutettu.

Dodiin oli tarkoitus kilpailla torstaina Jyväskylässä juostavissa Kasvattajakruunun välierissä.

”Tamma oli kärsinyt hormonivaivoista, ja nyt kun nekin oli saatu paremmin kuriin ja ajattelin hevosen pääsevän taas näyttämään parastaan Kasvattajakruunussa, kävi näin surullisesti. Dodiilla olisi ollut myös paljon siitosarvoa”, Ilona Mäkinen huokasi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi