Toto-pelisivuston uudistuksen vastaanotto yllätti – ja ei yllättänyt

Toto-pelisivuston uudistuksen vastaanotto yllätti – ja ei yllättänyt

Vanhan pelisivuston poistuminen 8.10. uuden sivuston rinnalta sai sosiaalisen median kiehumaan.
Julkaistu

Veikkaus uudisti toto-pelisivustonsa kesäkuussa, mutta jätti vanhan sivuston toimintaan sen rinnalle. Tällä viikolla koitti aika luopua vanhasta sivustosta lopullisesti.

”Sisällön kuten uutisten, vihjeiden ja tallikommenttien päivittäminen kahdelle sivustolle oli pitkän päälle mahdotonta. Lisäksi vanhan sivuston ylläpitäminen uuden rinnalla blokkasi koko Veikkauksen digikanavan kehitystyötä. Vanha sivu ei myöskään täyttänyt saavutettavuusdirektiivin vaatimuksia”, Veikkauksen tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna perustelee.

Mitään ongelmaa ei olisi syntynyt, jos uusi sivusto olisi otettu riemunkiljahduksin vastaan. Toistaiseksi palaute on ollut kuitenkin melko tyrmäävää.

”Se yllätti siinä mielessä, että kun uuden sivuston lay-outeja esiteltiin Hippokselle, raviratojen johtajille ja ravien äänityöläisille, palaute oli positiivista”, Ahjolinna alustaa.

”Mutta on ymmärrettävää, että kun muutetaan vanhaa ja tuttua, se aiheuttaa aina reaktioita. Ja tämä oli todella iso muutos. Sillä lailla kriittistäkin palautetta osattiin odottaa. Uskon kuitenkin, että negatiivinen tunne pikkuhiljaa väistyy, kun asiakkaat löytävät ne palvelut ja lisäarvon, joita uudella saitilla on ja jotka se mahdollistaa.”

Kaikki palaute ei sentään ole ollut tähänkään asti negatiivista.

”Uusista ominaisuuksista on tullut tasaisesti kiitostakin: käytännöllisyydestä, mahdollisuudesta muokata lähtölistoja mieleisekseen, saada vihjeet ja tallikommentit näkymään listoilla, nähdä suosikkihevosensa tuloksissa ja muokata niitä siellä ja voida jossitella lähdön jälkeen kuten aikaisemmin IS-Ravien sivuilla sekä kalkulaattorin laajentamisesta mm. Voittaja- ja Troikka-peleihin.”

”Halutessaan Ruotsin lähtölistoille saa vaikka linkit lämmityskuviin sitä mukaa kun niitä tallennetaan”, Juha Ahjolinna vinkkaa.

Isoin ongelma lienee, että asiat on esitetty eri järjestyksessä kuin ennen eivätkä kaikki asiat löydy enää tutuista paikoista.

”Yksi merkittävimmistä muutoksista on scrollauksen vähentäminen mobiilissa. Sitä pyrittiin jo vanhalla sivulla vähentämään pikanapeilla, jotka juoksuttivat näkymää ylös- ja alaspäin. Nyt asia on ratkaistu pelkillä napeilla eri näkymiin.”

”Vanhan sivuston design oli sellainen, että uusien asioiden lisääminen ja sivuston näin kehittäminen oli mahdotonta. Ja jos ei pysty kehittymään, menee kilpailijoihin ja kilpaileviin tuotteisiin nähden taaksepäin”, Juha Ahjolinna muistuttaa.

Kehitystyön hän lupaa jatkuvan edelleen.

”Tämä muutos oli iso steppi, mutta nyt kun se on tehty, pystymme kehittämään palvelua paremmaksi ja reagoimaan palautteisiin. Tosi hyviä parannusehdotuksia on jo tullut, ja nyt niitä ryhdytään viemään tuotantoon."

Tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna, Veikkaus
”Iso kiitos henkilöille, jotka ovat opastaneet sivujen käytössä muita käyttäjiä sosiaalisessa mediassa ja antaneet positiivista palautetta”, Juha Ahjolinna sanoo.Kuva: Anu Leppänen

Miksi Toton pelisivu uudistettiin? Näin Veikkaus vastaa

Asiakaspalautteet
·        Pelaajat ovat antaneet vuosien varrella monia erinomaisia kehitysehdotuksia. Pelisivuston uudistuksessa on pyritty huomioimaan pelaajien toivomia ominaisuuksia ja pelaamisen palveluita.

Saavutettavuus
·        Haluamme tarjota kaikille pelaajille saavutettavuusdirektiivin mukaisen pelipalvelun pelistä riippumatta.

Koodipohja
·        Veikkaus on uudistanut muiden peliryhmien pelisivujen koodipohjan. Toto-pelien koodipohja oli välttämätöntä uudistaa, jotta pelisivulle voidaan tehdä jatkossa muutoksia ja uudistuksia.

Veikkaus.fi:n ulkoasu
·        Veikkaus.fi:n design on päivitetty muiden peliryhmien pelisivujen osalta. Toto-pelisivujen design päivitettiin Veikkauksen designin mukaiseksi.

Lähde: veikkaus.fi

Toto-pelisivuston uudistuksen vastaanotto yllätti – ja ei yllättänyt
Totopelisivusto uudistui, Pitkäveto raveihin loppui – ”Haluamme vaalia poolien elinvoimaisuutta”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi