TotoTV:n suosio jatkaa kasvamista – ”Haluamme olla siellä, missä ihmiset ovat”
Veikkaus on tilastoinut uniikkeja katseluja yhdestä IP-osoitteesta ja laskenut niille päiväkohtaisen keskiarvon peliyhtiöiden yhdistymisestä (2017) lähtien. Vuonna 2021 ylittyi ensimmäistä kertaa 7000:n keskikatsojan raja, ja vuonna 2022 kirjattiin uusi ennätys: 7127.
”Netti on tänä päivänä valtavan tärkeä jakelukanava, kun yhteydet ovat hyviä ja ihmiset osaavat käyttää nettiä. Haluamme olla siellä, missä ihmiset ovat, ja ensi viikon keskiviikosta lähtien aloitamme pilotoimaan keskiviikon ja lauantain studiolähetysten jakamisen Suomen ravien osalta myös YouTuben Veikkaus Vedot -kanavalla”, Veikkauksen TV-tuottaja Timo Lämsä paljastaa.
Hänellä on looginen syy ravikatsojamäärien jatkuvaan kasvuun.
”Peliyhtiöiden yhdistyessä jakelu siirtyi Veikkauksen nettipalveluun, jossa uusikin katsoja voi törmätä ravilähetyksiin. Lähetyksiin on satsattu, ja ne on haluttu nostaa samalle tasolle muun urheilun kanssa. Silloin osa uusista katsojista voi jäädä katsomaan niitä pysyvästikin, ja jossain vaiheessa pelaaminenkin voi alkaa kiinnostaa”, Lämsä uskoo.
Erityisen paljon TotoTV:n katselu kasvoi kesällä 2022: kesäkuussa 23 ja heinäkuussa 25 prosenttia. Vuoden reaaliaikaisesti katsotuimmat ravit olivat Kuninkuusravit, Finlandia-ajo ja Suur-Hollola-ravit.
Arkistosta toistetuimmat lähdöt olivat Powerparkin Nordic King, kylmäveristen Suur-Hollola-ajo ja Kajaanin 28.7. ravien ykköslähtö. Siinä Veli-Pekka Toivanen lakkasi loppusuoralla ajamisen Korvan Iitalla voitosta ja keskittyi takanaan kuolainrikon kokeneen Harjujen Claaran ottamiseen hallintaan. Tapaus sai suurta julkisuutta sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa.
”Huippu-urheilu ja draama kiinnostavat Kuninkuusravit näki niin moni paikan päällä tai muuten suorina, että arkistosta niitä ei enää jälkeenpäin niin paljon katsottu.”
Forssan viikonlopun katsotuin lähtö sijoittui 11:nneksi.
Nykyään arkiston lähtöjä on entistä helpompi jakaa, vaikkapa sosiaalisessa mediassa.
”Pari viikkoa sitten tehtiin muutos, että se ei vaadi enää kirjautumista”, Timo Lämsä vinkkaa.