Vale-Ellillä riitti virtaa vielä seremoniapaikallakin.
Vale-Ellillä riitti virtaa vielä seremoniapaikallakin.Kuva: Anu Leppänen

Vale-Elli toi Raivion perheelle ensimmäisen Pikkukunkku-voiton – ”Ylistyssanat loppuvat kesken tämän hevosen kanssa”

Vale-Elli on kiltti ori, jolla on hyvin vahva kilpailuvietti.
Julkaistu

Vale-Ellillä oli Pikkukunkku-lähdössä auton takaa rata kahdeksan, mutta se ei haitannut, ja ori paineli keulaan raketin lailla. Ensimmäinen puolikas mentiin 22,5, josta ensimmäiset 200 metriä olivat vieläkin kovempaa.

Vale-Elli hallitsi lähtöä aivan niin kuin halusi, ja voitti todella varmaan tyyliin 20,0-vauhtisen päätöspuolikkaan jälkeen. Paavolan Hurmos sijoittui kakkoseksi ja kolmanneksi kiri Tuhti-Kersantti.

Henri Bollströmin hieno viikonloppu sai jatkoa Pikkukunkun voiton myötä, ja hän oli todella tyytyväinen Vale-Ellin suoritukseen. Vale-Elliltä särkyi myös kainalosuoja lähdön aikana, mutta se ei orin menoa haitannut.

”Ylistyssanat loppuvat tämän hevosen kanssa. Se tykkää mennä kovaa, ja voitti todella helposti. Korvatkin jäivät vielä avaamatta”, Bollström kertoi iloisena lähdön jälkeen.

Vale-Elli on hyvin tärkeä hevonen koko Raivion perheelle, ja se on oma kasvatti jo useassa polvessa. Hoitaja Laura Raivio kertoi Vale-Ellin olevan hyvin paljon isänsä Ellin Sisun kaltainen hevonen, mutta ehkä pikkuisen järkevämpi.

Ellin Sisun kanssa Kuninkuusravit eivät tulleet kysymykseen sen kuuman luonteen takia, mutta Vale-Ellillä Kuninkuusravit voisivat olla tulevaisuuden tavoitteena ja haaveena.

Valmentaja Pauli Raivio oli liikuttunut Pikkukunkun voitosta kotiradallaan.

”Tätä lähtöä oli todella jännittävää katsoa. Hevonen on hyvin kiltti, mutta sillä on todella vahva kilpailuvietti, niin kuin se taas lähdön aikana näytti."

Vale-Elli nyki matkalla useaan otteeseen päätään, ja halusi juosta kovaa koko matkan ajan.

Pauli Raivio oli pienessä onnettomuudessa aikaisemmin viikolla, minkä takia perjantain Kunkkarilegendat-lähtö jäi välistä. Raivio kertoi voinnin olevan kohtuullinen, vaikka kipuja tuntuu olevan varsinkin selän ja lavan alueella.

”Aidan varressa en tuntenut kipuja, kun katsoin lähtöä, ja tällaisen voiton jälkeen vointikin alkaa olemaan jo melko hyvä."

Vale-Ellillä riitti virtaa vielä seremoniapaikallakin.
Pauli Raivio onnettomuudessa harjoitusraveissa – Kunkkarilegendat-lähtö jää väliin

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi