Perjantaina kello 13 Vermon ravintolakatsomossa käy iloinen puheensorina. Lounasruokailijoiden vatsat ovat täyttyneet ja ravintolapäällikkö Senja Laakkosta varovaisesti hymyilyttää. Kuppilat kuntoon -ohjelman nauhoituspäivänä Ville Haapasalolla ja Pipsa Hurmerinnalla on riittänyt puuhaa.”Itse asiassa aika hyvät tunnelmat”, Haapasalo kertoo. ”Ainahan tämä avajaispäivä on sillai jännittävä missä tahansa ollaankaan, mutta tänään oli erikoisjännitys, koska siirryttiin pienestä noin 30 hengen tilasta ravintolaan, missä on 480 paikkaa. Tämän koko homman rakentaminen ja vielä tosi isona juttuna se, että kun ei ole mitään tietoa, montako ihmistä tulee. Ei haluaisi, että ruokaa jäisi tai varsinkaan, että sitä loppuisi kesken. Joku parisataa ihmistä on käynyt, mutta näyttäisi hyvältä, että ruoka riittää.”Myös radan puolella tapahtui, sillä kaviouralla ajettiin näytöslähtö.”Pääsin lähtöauton kyytiin tossa äsken. Eilenhän mä ohjastin ensimmäistä kertaa elämässäni.”Ensi tuntuman hevosella ajamiseen tarjosi Marinka Salmisen elämän hevonen Luxorious Lord.”Herranjestas, sillä oli niin hirveät menohalut, että mä en mitään muuta kuin roikuin ohjissa”, Ville Haapasalo luonnehtii.”Mutta sen verran ravikärpänen puraisi eilen sitten, että sovin jo, että lähden kursseille. Ainoa suunnitelma on se, että joku uskaltaisi päästää mut yksin radalle kokeilemaan. Sen verran mä haluan kursseja käydä, että pääsisin kokeilemaan mennä hevosen kanssa yksin ainakin yhden tai kaksi kierrosta.”Entä saiko Ville Haapasalo elämänsä kyydit hevosen ohjissa vai lähtöauton kyydissä?”Kyllä se hevonen on ihan eri asia. Olen jonkun verran ratsastanut joskus, joten hevonen ei ole mulle täysin tuntematon, mutta istua kärryillä, niin se oli täysin uusi kokemus. Se oli tosi hienoa. Neuvottelin jo, että koska aloitetaan ja kokeillaan. Haluan ainakin kokeilla. Kai se ihan mahdollista on oppia sitäkin.”Hevosen osuuden hankintaan Haapasalo ei vielä lupautunut.”Mennään askel kerrallaan.”.Vermon mahdollisuudet lounaspaikkana tai ravintolatoiminnassa yleensä Haapasalo näkee kirjaimellisesti valoisina.”Tämä on niin uskomaton paikka, kun täällä on niin paljon valoa”, Haapasalo luonnehtii. ”Missä Suomessa pääset syömään lounasta, että sulla on kolme seinää lasia? Kun tämä on suunniteltu katsomoksi, joka pöydästä näet radan. Radalla on koko päivän ajan käynyt harjoittelemassa hevosia. Siellä tapahtuu koko ajan jotain. On tämä tosi uniikki paikka lounaalle. Täällä on tosi hyvä fiilis.”Vaikka Haapasalo tuli ohjelman kuvausten johdosta Vermoon ensi kerran, paikan olemassaolon hän on tiedostanut ikänsä.”Olen lapsesta asti tiennyt, mikä Vermo on, vaikka en ole asunut lähelläkään ja olen muualla syntynyt. Silti olen aina tiennyt, että on olemassa paikka nimeltä Vermo. Kaikki tietävät tämän paikan ja tähän liittyy tosi iso historia. On mukava, jos lounaan kautta pääsee tutustumaan tähän paikkaan. Esimerkiksi mulle tämä teki sen, että kolme päivää sitten en tiennyt, että aion joskus ilmoittautua ohjastajakurssille.”.Vermon kuppila kuntoon – Ville Haapasalo pistää Tallituvan konseptin uusiksi
Perjantaina kello 13 Vermon ravintolakatsomossa käy iloinen puheensorina. Lounasruokailijoiden vatsat ovat täyttyneet ja ravintolapäällikkö Senja Laakkosta varovaisesti hymyilyttää. Kuppilat kuntoon -ohjelman nauhoituspäivänä Ville Haapasalolla ja Pipsa Hurmerinnalla on riittänyt puuhaa.”Itse asiassa aika hyvät tunnelmat”, Haapasalo kertoo. ”Ainahan tämä avajaispäivä on sillai jännittävä missä tahansa ollaankaan, mutta tänään oli erikoisjännitys, koska siirryttiin pienestä noin 30 hengen tilasta ravintolaan, missä on 480 paikkaa. Tämän koko homman rakentaminen ja vielä tosi isona juttuna se, että kun ei ole mitään tietoa, montako ihmistä tulee. Ei haluaisi, että ruokaa jäisi tai varsinkaan, että sitä loppuisi kesken. Joku parisataa ihmistä on käynyt, mutta näyttäisi hyvältä, että ruoka riittää.”Myös radan puolella tapahtui, sillä kaviouralla ajettiin näytöslähtö.”Pääsin lähtöauton kyytiin tossa äsken. Eilenhän mä ohjastin ensimmäistä kertaa elämässäni.”Ensi tuntuman hevosella ajamiseen tarjosi Marinka Salmisen elämän hevonen Luxorious Lord.”Herranjestas, sillä oli niin hirveät menohalut, että mä en mitään muuta kuin roikuin ohjissa”, Ville Haapasalo luonnehtii.”Mutta sen verran ravikärpänen puraisi eilen sitten, että sovin jo, että lähden kursseille. Ainoa suunnitelma on se, että joku uskaltaisi päästää mut yksin radalle kokeilemaan. Sen verran mä haluan kursseja käydä, että pääsisin kokeilemaan mennä hevosen kanssa yksin ainakin yhden tai kaksi kierrosta.”Entä saiko Ville Haapasalo elämänsä kyydit hevosen ohjissa vai lähtöauton kyydissä?”Kyllä se hevonen on ihan eri asia. Olen jonkun verran ratsastanut joskus, joten hevonen ei ole mulle täysin tuntematon, mutta istua kärryillä, niin se oli täysin uusi kokemus. Se oli tosi hienoa. Neuvottelin jo, että koska aloitetaan ja kokeillaan. Haluan ainakin kokeilla. Kai se ihan mahdollista on oppia sitäkin.”Hevosen osuuden hankintaan Haapasalo ei vielä lupautunut.”Mennään askel kerrallaan.”.Vermon mahdollisuudet lounaspaikkana tai ravintolatoiminnassa yleensä Haapasalo näkee kirjaimellisesti valoisina.”Tämä on niin uskomaton paikka, kun täällä on niin paljon valoa”, Haapasalo luonnehtii. ”Missä Suomessa pääset syömään lounasta, että sulla on kolme seinää lasia? Kun tämä on suunniteltu katsomoksi, joka pöydästä näet radan. Radalla on koko päivän ajan käynyt harjoittelemassa hevosia. Siellä tapahtuu koko ajan jotain. On tämä tosi uniikki paikka lounaalle. Täällä on tosi hyvä fiilis.”Vaikka Haapasalo tuli ohjelman kuvausten johdosta Vermoon ensi kerran, paikan olemassaolon hän on tiedostanut ikänsä.”Olen lapsesta asti tiennyt, mikä Vermo on, vaikka en ole asunut lähelläkään ja olen muualla syntynyt. Silti olen aina tiennyt, että on olemassa paikka nimeltä Vermo. Kaikki tietävät tämän paikan ja tähän liittyy tosi iso historia. On mukava, jos lounaan kautta pääsee tutustumaan tähän paikkaan. Esimerkiksi mulle tämä teki sen, että kolme päivää sitten en tiennyt, että aion joskus ilmoittautua ohjastajakurssille.”.Vermon kuppila kuntoon – Ville Haapasalo pistää Tallituvan konseptin uusiksi