Villilotta karkasi loppusuoralla omille teilleen.
Villilotta karkasi loppusuoralla omille teilleen.Kuva: Anu Leppanen

Villilotta otti omansa Pikkukuningattarena – ”Terävä pimu”

5-vuotias tamma täydensi Seppo Suurosen tallin loistavaa menestystä.
Julkaistu

Pikkukuningatar-lähdössä Cajsa Rok kiihdytti kovinta vauhtia auton takaa, mutta pian Villilotta sai ensimmäisessä kurvissa keulapaikan hallintaansa. Villilotalle oli kaikki sen jälkeen helppoa, ja tamma piti keulasta varmasti maaliin saakka. Lähdössä toiseksi tuli Akvarelli ja kolmanneksi Ceisariina.

Ohjastaja Henri Bollström kuvaili Villilottaa sähköiseksi hevoseksi.

”Tammalla on pikkuisen kulmikas tyyli juosta, mutta tänään kaikki sujui oikein mallikkaasti. Voitto tuli varmalla tyylillä”.

Bollströmin mukaan Villilotta on isänsä Tähen Toivomuksen tyyppinen hevonen, nopea luonnonjuoksija.

Villilotan omistaja Katri Avotie oli helpottunut ja onnellinen lähdön jälkeen tallialueella. Hän ei ollut uskaltanut oikein katsoa koko lähtöä, mutta ei voinut katsoa muuallekaan.

”Lähtöä oli ihan hirveän jännittävää seurata. Tämä oli tosi kreisiä voittaa täällä, kun ikinä en ole voittanut mitään näin isoa aikaisemmin. Kuninkuusraveilla on aivan erityinen paikka sydämessäni”, Avotie jutteli.

”Pitää lähtö katsoa vielä jälkeen päin uudestaan niin tietää sitten, mitä lähdön aikana oikein tapahtui”.

Valmentaja Seppo Suuronen ja hoitaja Kaisa Tamminen olivat myös todella tyytyväisiä Villilotan suoritukseen. Tammisen mukaan tamma on terävä pimu, mutta tosi kiltti ja mukava.

”Tosin välillä kotona se tykkää ottaa ohjalle pikkuisen kotona”, Tamminen nauroi.

Suuronen kertoi Villilotan olevan vielä hyvin keskeneräinen hevonen, jolla on ollut kasvukipuja matkan varrella. Sen takia se on kilpaillut hyvin maltillisesti, mutta Suuronen uskoo sen olevan jonakin päivänä avoimen tason tamma.

Villilotan kauden isona tähtäimenä on Villinmiehen Tammakilpa, ja mahdollisesti myös Tammaderby myöhemmin syksyllä. Sen sijaan varsinainen Derby saattaa jäädä välistä, kun siinä samalla viivalla pitäisi kilpailla orien ja ruunien kanssa.

Suuronen antoi myös ison kiitoksen omistaja Katri Avotielle ja hänen äidilleen Annamari Sipilälle.

”Meillä on ollut jo pitkään todella hyvää yhteistyötä, ja he ovat valmentajan näkökannalta aivan ihanteellisia hevosenomistajia”.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi