Turotuuli

Syntynyt 6.4.1993.

Suku: Turo – Tumppi 37,9, Resori.

Kasvattajat ja omistajat Anna-Liisa ja Kalevi Salmela, Rovaniemi.

Ennätys 22,3a, voittosumma 164 165 euroa.

118 starttia totosijoin 36-28-9.

Ravikuningatar vuonna 2002.

Viime keskiviikkona 23 vuotta täyttänyt Turotuuli on antanut rovaniemeläiselle Salmelan perheelle paljon – ja vielä vähän enemmän.

Hevosurheilu vieraili Turotuulen kotona Rovaniemen Koivun kylässä, 50 kilometrin päässä Lapin pääkaupungista.

Turotuuli kantaa parhaillaan neljättä varsaansa, jonka odotetaan syntyvän toukokuussa.

Salmelan perheen ikimuistoinen hetki koitti Kaustisen kuninkuusraveissa vuonna 2002, kun Turotuuli voitti taustavoimiensakin yllätykseksi ravikuningattaren seppeleen.

“Kun lähdimme Kaustiselle kuningatartaistoon, olimme koko perhe epävarmoin mielin. Kahteen viikkoon tammalla ei oltu ajettu käytännössä lainkaan, ja tuoreimmassa startissa hevonen sai merkinnän epäpuhtaasta ravista”, Kalevi Salmela muistelee.

Tuosta elokuisesta viikonlopusta tulee kuluneeksi pian 14 vuotta, mutta muistot ovat säilyneet elävinä.

Turotuuli osallistui kuningatarkilpaan kaikkiaan viisi kertaa vuosina 2001-2005. Sanomattakin on selvää, että tamma on Kalevi Salmelalle ja koko perheelle se elämän hevonen.

“Jos hevosurheilusta puhutaan, niin Turotuuli on ollut meidän perheelle kaikki kaikessa”, Kalevi Salmela kiteyttää tänään.

Turotuulen varsoista Tuulenpoju palkittiin viime vuonna Lapin parhaana suomenhevosena ja Journey Stablen omistukseen siirtynyt Taruntuuli voitti Villinmiehen Tammakilvan.

Mitä suunnitelmia Kalevi Salmelalla on Turotuulen ja syntyvän varsan suhteen?

Lue lisää tämän päivän Hevosurheilusta.

 

 

Ravikuningatar Turotuuli sekä Anna-Liisa, Kalevi ja Juha Salmela vuonna 2002. Kuva: Anu LeppänenRavikuningatar Turotuuli sekä Anna-Liisa, Kalevi ja Juha Salmela vuonna 2002. Kuva: Anu Leppänen

Lisää teemasta: Vielä on virtaa