Blend Back
Ruuna, s. 30.5.1997
Kasvattajat Aimo ja Kaija Pylkkänen, Juva
Omistaja Jari Pylkkänen, Juva
Ennätys 13,3a, vs. 87 256 euroa
126 starttia: 39-18-9

Blend Back oli 2000-luvun alun voitokkaimpia hevosia.

Blend Backin uran aloitus ei antanut suoranaisia viitteitä tulevasta menestyksestä. Kolmevuotiaana, vuoden 2000 syksyllä, se juoksi Mikkelissä kaksi koelähtöä, joista ensimmäinen päättyi tuomioon hpl ja toinen hll. Kolmas kerta sanoi toden, laukanneena Blend Back teki hyväksytyn koelähdön numeroin 22,8ke. Se starttasi kolmevuotiaana kaksi kertaa, mutta ei saanut aikaan hyväksyttyä tulosta. Ensi yritys tuotti keskeytyksen ja toinen hylkäyksen. Nelivuotiaana ruunan tulosrivistö täyttyi kirjaimien sijaan numeroista – ja niistäkin sieltä pienemmästä päästä. Nelivuotiskauden avaus helmikuussa 2001 toi kolmannen sijan, jälleen Blend Backin matkantekoa hidasti väärä askellaji. Tämän jälkeen ruuna laittoikin taulunsa sisältämään silkkaa tolppaa. Viisi voittoa peräjälkeen, siitä huolimatta, että kolmeen näistä starteista sisältyi laukka. Kaksi kakkosta ja kaksi ykköstä täydensivät seuraavaksi ruunan tulosrivistöä, ennen kuin se Suur-Hollolan lauantaina asettui ensimmäistä kertaa V75-tasolle.

Blend Back musersi muut otsikoi Hevosurheilu Blend Backin 75-debyytin. Radalta 11 lähtenyt ruuna lähti takajoukoista kierros ennen maalia, rynni kolmatta rataa johtokaksikon kimppuun ja runttasi viimeisessä kaarteessa niistä ohi. “Blend Back on tosi mahtava hevonen. Se on tehnyt koko ajan kovia juoksuja ja kehittynyt hirveästi. Lisäksi ruunalla on hyvä juoksupää. Tästä tulee vielä todella hyvä hevonen”, kiitteli voiton ajanut Tapio Perttunen tuolloin, eikä väärässä ollutkaan. Blend Back jyräsi sarjat läpi hämmästyttävällä teholla, sillä oli kulunut vasta puolitoista vuotta uran ensimmäisestä voitosta, kun se 14.9.2002 voitti Mikkelissä jo kultadivisioonan. Ruuna voitti nelivuotiaana 16 kertaa, viisivuotiaana 14 kertaa ja oli molempina kausina vuoden voitokkain lämminverinen Suomessa.

 

Edesmennyt Aimo Pylkkänen oli Blend Backin kaikki kaikessa.

Jatkossa voitot luonnollisesti harvenivat, mutta Blend Back päätti kilpauransa arvolleen kuuluvasti. Se voitti Hankasalmella 8.6.2009 kovimman lämminveritasoituksen. Voittoaika 17,5ke voi tuntua vaatimattomalle, mutta kun sitä vertaa päivän nopeimman suomenhevosen noteeraukseen, pääsee radan tulostasossa oikeisiin raameihin. Suurmestari Tutuari oli päivän ainoa suomenhevonen, joka alitti tähtijuoksijarajan, Sen aika oli 29,8ke. Blend Back juoksi kymmenenä kautena kilpaa, yhteensä 126 starttia.

Vielä on virtaa artikkelisarjassa ilmestyy samanaikaisesti Hevosurheilun printtilehdessä juttu, jossa käydään tapaamassa takavuosien kaviourien sankareita niiden eläkepäivillä, ja verkkosivuilla oma artikkeli hevosen kilpaurasta. 24-vuotias Blend Back tavataan Hevosurheilun perjantai 18.6.2021 numerossa.

Blend Back kaverinsa Iita-ponin kanssa kesällä 2021.Blend Back kaverinsa Iita-ponin kanssa kesällä 2021.

Lisää teemasta: Vielä on virtaa