Go Get'm Kempin saavutuksiin kuuluu mm. kuvassa Markku Niemisen kanssa tuleva Number Onen voitto. Kuva Juhani Länsiluoto.
Go Get'm Kempin saavutuksiin kuuluu mm. kuvassa Markku Niemisen kanssa tuleva Number Onen voitto. Kuva Juhani Länsiluoto.

Vielä on virtaa - Go Get'm Kemp

Go Get'm Kempin kohtalona oli syntyä yhteen kaikkien aikojen suomalaiseen ikäluokkaan, silti siitä tuli suurkilpailuvoittaja.

Louise Laukko, Monster Of Speed, Ride The Night, Call Me, Mombasa ja Highschool Joe ovat vuonna 1992 syntynyttä hienoa lämminveriravureiden ikäluokkaa. Tähän komeaan porukkaan voidaan vielä lisätä Go Get'm Kemp. Kun M. Kuusisto Oy:n Arja ja Markus Kuusiston omistaman lahjakkaan Kiikku's Grandyn ura kohtasi nelivuotiaana ylitsepääsemättömiä terveysongelmia, päättivät he ostaa varsan. Valinta osui Ravitalli Kempin puolitoistavuotiaaseen kasvattiin Go Get'm Kemp.

Ori meni Markku Niemisen valmennukseen ja sai hoitajakseen kokeneen Camilla Lönnvikin, jonka passeja aiemmin oli ollut mm. Exciting Kemp. Go Get'm Kemp aloitti kilpauransa kotirata Teivon voitolla 28.3.1995. Suuremmalle raviyleisölle "Otto" tuli tutuksi kesällä. Vieremän Barbo Assassin -ajossa ja Suur-Hollolan Hambossa ori oli toinen, kummassakin voittamattoman Monster Of Speedin tuntumassa. Kriteriumkarsinnassa laukka tiputti sen hieman yllättäen finaalista ulos, mutta kauden päätti Oulu Expressin kakkossija - Monster Of Speedin jälleen voittaessa.

Nelivuotiskausi toi Go Get'm Kempille jo täysosuman suurkilpailussa. Jyväskylässä ajetussa nelivuotiaiden oriitten ja ruunien Kasvattakruunussa se oli aivan suvereeni. Hevosurheilun kilpailuselostuksen otsikko kiteytti tilanteen mainiosti: "Go Get'm Kemp suurten varjosta Kasvattajakruunun sankariksi."

Derby oli kauden luonnollinen päätavoite. Go Get'm Kemp voitti karsinnan ja lähti finaaliin ykkösradalta. Go Get'm Kemp, Louise Laukko ja Highschool Joe taistelivat kärkipaikasta, ja sen näytti perivän viimeksi mainittu, mutta se laukkasi juuri ollessaan jo siirtymässä sisäradalle. Louise Laukko pääsi lopulta keúlaan 10,5-vauhtisessa avauksessa. Go Get'm Kemp seurasi sitä, mutta kun viimeisellä takasuoralla kärkipari Louise Laukko ja Monster Of Speed alkoivat tehdä rakoa muihin paitsi Go Get'm Kempiin, siirsi Nieminen oriin toiselle radalle. "Minusta Monster Of Speed näytti saavan siinä vaiheessa yliotteen ja siirryin sen taakse. Se oli virhe, joka maksoi meille kakkossijan, sillä Goop (Olle/Monster Of Speed) pääsi kääntämään loppukaarteessa tyhjälle sisäradalle. Muuten hän olisi joutunut kiertämään meitä", Markku Nieminen kertoi Hevosurheilulle tuoreeltaan. Louise Laukko voitti vakuuttavasti SE-tuloksella 15,0akp, Monster Of Speed oli toinen ja Go Get'm Kemp kolmas.

Go Get'm Kemp menestyi tasaisen hyvin vielä vanhempanakin. Viisivuotiskauden huippuja oli Isokengän voitto, jossa syntyi myös sen lopulliseksi ennätykseksi jäänyt 12,7a. Syyskuun lopulla se teki iskun Ruotsiin. Ensin se oli Åbys Stora Pris -sunnuntaina ajetussa enintään miljoona kruunua voittaneiden Sprinterprisissa toinen Jorma Kontion ajamana. Seuraavana lauantaina se voitti Dannerossa V75-hopeadivisioonan Torbjörn Janssonin ajamana. Dannerossa oli muutakin suomalaisjuhlaa tuona päivänä, kultadivisioonan voitti puolestaan Isla J Brave.

Go Get'm Kemp ja Klaus Sinkkonen tekivät Rovaniemellä jättiyllätyksen.

Suurimman yllätyksensä Go Get'm Kemp teki seitsemänvuotiaana Rovaniemen V65-kierroksella. Siellä suursuosikkina oli Isla J Brave ja korkeintaan Bosse Von Sethin ja Speedy Flickan odotettiin antavan sille edes jonkinlaista vastusta. Kyseessä oli Elitloppet-viikonloppu, siellä ollutta Markku Niemistä tuurasi Klaus Sinkkonen. Go Get'm Kemp kiri takajoukoista vahvasti aina varmaksi ykköseksi asti. Voittajakerroin oli 23,65 ja V65-arvo pompsahti vajaan 100 000 markan arvosta lähes mijoonaan. Arja ja Markus Kuusisto olivat paikan päällä seuraamassa hevosensa voittoa. "Ottokin on oikeastaan Camillan hevonen. Hän eläytyy sen hoitoon niin suurella sydämellä, ettei voi kuin ihailla. Huolehtii siitä kuin omastaan", Arja Kuusisto kertoi tuolloin.

Go Get'm Kempin kilpailu-ura päättyi kahdeksanvuotiaana, vuonna 2000. Eikä Oton tarina voisi siitä kauniimmin jatkua kuin että tänä päivänä se elelee 25-vuotiaana eläkemiehenä sitä koko kilpauran hoitaneen Camilla Lönnvikin omistuksessa. Hevosurheilun keskiviikon 25.10.2017 numerosta voit lukea Oton ja Camillan tuoreimmat kuulumiset.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi