Vieremän perjantai-illassa ravattiin Cartivet Meeting finaali, jossa paras oli Mirja Kärkkäisen valmentama Francis Journey. 10 000 euron ykköspalkinto irtosi volttituloksella 15,7/2140 metriä.

Paalulta voltin ykkösradalta matkaan lähtenyt Francis Journey otti heti kiihdytyksessä keulapaikan komentoonsa. Hevosta ohjastanut Janne Räisänen sai säädellä matkavauhtia mieleisekseen ja ensimmäinen kierros mentiinkin vain aikaan 18,0. Kolmannella puolikkaalla valjakko kiristi tahtiaan lukemiin 15,0 ja teki takamatkalaisten tehtävän vaikeaksi. 13-vauhtisessa lopetuksessa Francis Journey ja Räisänen karkasivat omille teilleen. Toiseksi lähdössä tuli johtavan kannassa juossut Free From Fines ja totokolmikon täydensi Heikki Laakkosen ohjastama ja valmentama He’s a Keeper.

Francis Journeyn kausi käsittää nyt seitsemän starttia, joista kaikki ovat päättyneet voittoon.

”Tänään se oli kyllä lähdön paras hevonen”, Janne Räisänen tuumasi radan voittajahaastattelussa.

”Vähän arvelutti miten päästään voltista liikkeelle, mutta saatiin onneksi valita ykkösrata, niin oli isompi rinki pyöriä ja se sai kiihdytettyä aika hyvin”, hän jatkoi.

Francis Journeyn omistaa Tuula ja Pertti Pitkänen Kuopiosta.

”Tuntuu kyllä ihan älyttömän hyvälle, kun tämän hevosen kanssa on ollut isoja ongelmiakin. Reilu vuosi sitten sen kavioluu murtui ja pitkään näytti, että se ei tule kuntoon. Onneksi se saatiin sellaiseksi, että treenaaminen voitiin taas aloittaa”, puhelimitse tavoitettu Pertti Pitkänen kertoi.

”Kovia hevosia oli tänään vastassa, mutta aika hienolta näytti, kun se lähti pakenemaan muilta. Nyt sarjat nousi sillä ihan jonkin verran, mutta Janne (Räisänen) sanoi, että sillä on kyllä iso moottori”, hän jatkaa.

Francis Journey on Pitkäsen ensimmäinen oma hevonen.

”Kummipoikani Tatu Kärkkäinen osti tämän Ruotsista. En kyllä itse olisi tällaista osannut hommata”, Pitkänen sanoo.

Valmentaja Kärkkäiselle hän jakaa kiitosta.

”Mirja on tehnyt taitavaa työtä Francis Journeyn kanssa. Hän hoitaakin näitä hevosia, kuin omia lapsiaan.”

Voittojuhlien tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä.

”Kakkukahvit nyt pitää ainakin juoda, mutta kyllä tässä varmasti jonkinlaiset juhlat pidetään jossakin vaiheessa.”